Afbeelding
Foto Unsplash

Een break nemen: laad jezelf op en huur een vakantiehuis

28 april 2022 om 15:33 Partnercontent

Hoe rustig, mooi en fijn uw woonplaats ook is, iedereen moet er wel eens tussen uit. Even een pauze om je hoofd leeg te maken, gewoon te genieten, eens een ander landschap te zien of puur en alleen om de mailbox te ontwijken. Pauze houden is goed, dus huur een vakantiehuis naar keuze en laad jezelf weer op!

Men denkt vaak bij een vakantie aan grootse hotels, vliegtuigen etc. Natuurlijk zijn dit geweldige vakanties die zeker niet kunnen achterblijven. Maar dit zijn niet de enige momenten waar je even aan jezelf kan - en mag - denken. Steeds meer mensen doen het: een weekendje weg of zelfs een midweek. Volop genieten van de rust zonder dat u alle stress ervaart die bij een grote vakantie om de hoek komen kijken.

Waar gaan we dan heen?
Bij het strand, in het bos of juist in de stad. Waar de voorkeur ook ligt, als je een geschikt vakantiepark of huisje hebt gevonden, is het nemen van die break makkelijk! Wil je stiekem graag in je eigen provincie blijven, of juist naar de andere kant van het land? Je kiest zelf waar je denkt dat je het beste op je plek zit. No stress, gewoon lekker ontspannen.

Waarom je soms een pauze moet inlassen
Ik hoor je denken: hoezo heb ik een pauze nodig? Heb ik niet genoeg aan die twee vakanties? Laten we de voordelen samen bekijken:

  • rust in het hoofd zorgt ervoor dat je dingen beter kunt loslaten; 
  • door een break in te lassen ben je weer goed bestendig tegen stress, je kunt er dus weer tegenaan; 
  • een andere omgeving, met andere mensen en dingen zorgt voor het aanwakkeren van creativiteit; 
  • je maakt tijd voor jezelf, wellicht ontdek je weer nieuwe dingen over je interesses.

Eigenlijk begint een goede zelfregulatie hier! Pauzes inplannen om bijvoorbeeld burn-outs te voorkomen. Word je eigen coach en geniet van je leven; neem af en toe gewoon even de tijd voor jezelf. Klinkt wel als een goed idee, toch?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie