Afbeelding
Foto Unsplash

Waarom het zelf reinigen van je vloerkleed geen goed idee is

Partnercontent

Heb je een mooi vloerkleed aangeschaft? Onthoud dan wel dat het na een aantal jaar begint te verkleuren en vies wordt. Onder andere door stofdeeltjes, etensresten, haar en andere viezigheid verkleurt het kleed en kan het zelfs beginnen te stinken. Daarom is het erg belangrijk om het eens in de zoveel tijd grondig te reinigen. Veel mensen proberen het klusje zelf te klaren, maar we raden aan om het vloerkleed te laten reinigen bij een erkend bedrijf. Zo weet je zeker dat je vloerkleed schoon terugkomt. 

Schoon resultaat is niet gegarandeerd

Veel mensen kiezen ervoor om eerst zelf het kleed te reinigen voordat ze het naar een erkend bedrijf brengen. Zo wordt het vloerkleed onder andere stofgezogen en behandeld met verschillende huismiddeltjes. Ondanks dat dit wel enigszins kan helpen, ben je niet verzekerd dat je jouw kleed weer mooi schoon maakt. Je kunt zelfs meer schade aanrichten! Vooral hardnekkige vlekken zoals bloedvlekken en koffievlekken krijg je er zelf niet zomaar uit. Wil je zeker weten dat het kleed spik en span terugkomt? Geef het schoonmaken uit handen en laat het vloerkleed schoonmaken. 

Lastig om de juiste schoonmaakmiddelen te vinden

Vaak worden huismiddeltjes zoals soda en groene zeep gebruikt. Maar het is afhankelijk van het vloerkleed welke middeltjes je moet gebruiken om het vloerkleed mee te reinigen. Bij een erkend bedrijf weten ze precies welke schoonmaakmiddelen ze moeten gebruiken om het vloerkleed goed te reinigen. Zo moet een antiek wollen tapijt op een speciale manier en met bepaalde middeltjes gereinigd worden. Bij een erkend bedrijf gebruiken ze ook zeker geen huismiddeltjes zoals soda en groene zeep. Ze gebruiken sterke middelen die precies doen wat ze moeten doen: jouw vloerkleed perfect reinigen. 

Besteed het uit aan mensen met de juiste kennis

Wil je dus zeker weten dat jouw vloerkleed weer perfect schoon is? Laat het vloerkleed dan reinigen door een erkend bedrijf zoals Cinco Cleaning. Hier hebben ze de ervaring en kennis om elk vloerkleed goed te reinigen. 

Veilige reinigingsmiddelen

Waar je zelf waarschijnlijk huismiddeltjes zoals soda zou gebruiken, gebruiken ze bij Cinco Cleaning en andere erkende bedrijven veilige reinigingsmiddelen die ook écht werken. Deze biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen zijn onschadelijk voor de gezondheid van kleine kinderen en huisdieren. 

Garantie

Wanneer je zelf je kleed gaat schoonmaken, heb je niet de garantie dat het kleed geheel schoon wordt. Bij specialistische bedrijven heb je dit vaak wel. Is het vloerkleed niet schoon genoeg nadat je hebt laten reinigen? Dan heb je vaak ook nog eens 30 dagen tevredenheidsgarantie. Je kunt het kleed weer wegbrengen of laten ophalen, waarna het desbetreffende bedrijf er alles aan doet om het naar tevredenheid te reinigen. 

Goede prijzen

Ook al gaat het je wat kosten om je vloerkleed te laten reinigen, uiteindelijk is het het zeker waard! Wanneer je zelf aan de slag gaat, kun je namelijk nog meer schade aanrichten en moet je misschien zelfs een nieuw kleed aanschaffen. Wanneer je het vloerkleed laat reinigen door een bedrijf, wordt je kleed goed gereinigd voor prima kosten. Bij de eerlijke prijzen zijn vaak onder andere het ophalen van het kleed én het professioneel reinigen inbegrepen. 

advertentie