Afbeelding
Foto door Nicole Michalou via Pexels

Welke items mogen niet ontbreken op jouw kersttafel

Partnercontent

De kerstdagen zitten er weer aan te komen. Deze dagen zijn vaak gevuld met gezellig samen zijn met dierbare en cadeautjes of surprises uitwisselen. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel genieten van een heerlijk kerstdiner. Tijdens de kerst gaan we vaak voor een culinair hoogstandje, en genieten we van heerlijke zelfbereide maaltijden, de lekkerste hapjes en drankjes of gewoon van een lekkere simpele gourmet. Voordat je de gasten kunt ontvangen is het leuk om de kersttafel mooi aan te kleden. Dit zorgt meteen voor een gezellige en warme sfeer. Wij zochten voor jou alvast uit welke items niet mogen ontbreken op jouw kersttafel.

Een heerlijke maaltijd

Laten we maar met de deur in huis vallen, een kersttafel is niet compleet zonder een heerlijke maaltijd. Ga jij dit jaar voor de echte klassiekers zoals eend, hertenbief of konijnenbout? Of sla je liever een andere weg in met een heerlijke borrelplank. Misschien hou je wel helemaal niet van koken en bestel je een compleet kerstdiner bij jouw favoriete restaurant. De keuze is geheel aan jou. Wel is het leuk om tijdens de kerstdagen creatief te zijn, pak eens uit met gerechten die je normaal niet zo snel maakt. In een traditioneel kerstpakket dat je met geluk van je werkgever ontvangen hebt, zitten vaak ook al heerlijke hapjes, drankjes & lekkernijen die je voor het diner kunt gebruiken. Vaak zijn dit ook producten die je zelf misschien niet zo snel koopt. Geef je creativiteit de vrije loop.

Kies de beste bijpassende drankjes

Een maaltijd is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende drankjes. Start jij het diner met een heerlijke amuse en een bijpassend glaasje bubbels? Of ga je liever voor een glaasje rode of witte wijn. Het is altijd leuk om drankjes te laten matchen met het diner. Ga jij voor (rood) vlees dan is bijvoorbeeld rode wijn erg lekker om bij het vlees te serveren. Ga je voor vis, kies dan voor wit. Afsluiten doe je natuurlijk met een heerlijke dessertwijn.

Shop het allermooiste tafelkleed en bijpassende servetten

Met kerst mag het allemaal wel ietsje luxer dan tijdens de reguliere avondmaaltijd. Waar je normaal gesproken misschien een placemat neerlegt, is het nu leuk om te kiezen voor een mooi tafelkleed met bijpassende servetten. Ga voor een chique uitstraling met een linnen tafelkleed of kies voor een mooie loper. Er zijn genoeg mogelijkheden voor jouw interieur.

Creëer sfeer met kaarsen

Kaarsjes zijn altijd gezellig tijdens de donkere dagen. Maar tijdens de kerstdagen houden we al helemaal van verlichting. Zo heb je waarschijnlijk al een mooie kerstboom met kerstverlichting, of heb je het huis gedecoreerd met verlichting. De kersttafel kun je dan ook nóg gezelliger maken door kaarsen te plaatsen. Kies voor waxinelichthouders en plaats ze bijvoorbeeld in een leuke vorm op tafel zoals een kerstboom of kerstster. Ook kandelaren doen het altijd goed op tafel. De sfeer is meteen aanwezig!

Een karaf water / wijn

Ga je voor een luxe uitstraling op de kersttafel? Serveer het water en de wijn dan in een mooie karaf. Ziet er meteen zo luxe uit. Witte wijn kun je overigens beter in een wijnkoeler plaatsen, dan blijft hij lekker koel!

Jouw favoriete kerstmuziek

Hoe kun je nu beter sfeer creëren dan met muziek? Muziek is zo belangrijk tijdens ons dagelijks leven. Bedenk je maar eens, gaat er wel eens een dag voorbij waarop je geen muziek hoort? Waarschijnlijk niet. Overal staat wel een radio aan of hoor je een commercial op de TV. Ook tijdens het diner is het ontzettend gezellig om een fijne playlist op te zetten. Dit kan gezellige kerstmuziek zijn, maar iets anders is natuurlijk ook helemaal goed.

Serveer de gerechten op jouw mooiste servies

Wanneer je lang in de keuken hebt gestaan is het wel zo leuk als de gerechten ook mooi geserveerd worden. Natuurlijk is het makkelijk om de potten en pannen op tafel te zetten, maar voor heel veel sfeer zorgt het niet. Kies er in plaats daarvan voor om de gerechten in mooie schalen of kommen te serveren. Of kies voor een mooie plank waar je een prachtig stuk vlees oplegt. Dat ziet er even anders uit dan een stel potten en pannen. Je gasten kunnen op deze manier zien wat je precies gemaakt hebt en het lijkt net of ze in een luxe restaurant beland zijn! Het is overigens ook een leuk idee om menukaartjes te maken en deze op de borden neer te leggen. Op deze manier weet iedereen meteen wat er geserveerd zal worden.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het gezelschap waarmee jij kerst graag viert. Zonder jouw familie of vrienden zal kerst nooit compleet zijn! Op de vraag welke ‘items’ mogen niet ontbreken op jouw kersttafel is er dan ook eigenlijk maar een juist antwoord: jouw dierbare!  

advertentie
advertentie