Afbeelding
Foto: Pixabay

Op zoek naar jouw droombaan

25 mei 2022 om 07:37 Partnercontent

Momenteel is er een zeer krappe arbeidsmarkt in Nederland en staan bedrijven te springen om nieuwe talenten te werven. Sta je op het punt de arbeidsmarkt te betreden, om te beginnen met jouw droombaan? Dan is dit het beste moment om die stap te maken. Als werkzoekende sta je in een zeer sterke positie, omdat werkgevers niet zomaar een nieuwe werknemer kunnen treffen. Dit omdat er op het moment weinig werknemers zijn op de arbeidsmarkt. Zo sta je in de positie om te onderhandelen over bijvoorbeeld salaris of het aantal werkuren. Dit artikel geeft een aantal tips hoe jij het beste uit je nieuwe baan kunt halen, zodat je meer zekerheid voor jezelf creëert.

Hoe een baan zoeken?

De eerste stap is het zoeken naar een baan, wat mogelijk is via verschillende manieren. Zo kan je binnen jouw eigen netwerk vragen of werkgevers nog gemotiveerde werknemers zoeken. Of kan je via vacaturewebsites de vacatures zoeken die echt bij jou passen. Heb je nu een bedrijf in je hoofd waar je jezelf graag ziet werken, maar heeft het bedrijf op dit moment geen vacature open staan. Dan is er altijd de mogelijkheid om een open sollicitatie heen te sturen. En wie weet zit jij straks wel aan de gesprekstafel met jouw toekomstige werkgever. Andere manieren om aan een baan te komen is door het benaderen van werving- en selectiebureaus of het inschakelen van uitzendbureaus. Of je neemt het eigen heft in handen en stuurt een bericht een bericht uit via social media, zoals een post op LinkedIn of Facebook. Zo zie je maar dat er verschillende mogelijkheden zijn voor het orienteren op de arbeidsmarkt. 

Werken in de omgeving

Het nadeel van het zoeken online naar vacatures, is dat de kans bestaat dat de vacatures die worden getoont, verspreid liggen over heel Nederland. Gelukkig zitten er filters ingebouwd die een specifieke locatie kunnen traceren, om alleen vacatures te tonen die in een bepaalde locatie relevant zijn. Stel je zoekt naar vacatures Utrecht, dan worden er alleen vacatures getoont die in Utrecht en omstreken naar buiten zijn gebracht. Naast het specifiek zoeken naar vacatures online, kan je via de socials uiteraard ook aangeven dat je voor een bepaalde locatie op zoek bent naar een baan. Zo vind je wellicht een baan die niet alleen dicht in de buurt ligt, maar ook aan al jouw verwachtingen voldoen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie