Afbeelding
Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

5 onmisbare tips voor beginnende cryptobeleggers

Partnercontent

Nederlanders zijn de afgelopen jaren massaal in crypto gestapt. Diverse records op de cryptomarkt hebben er namelijk voor gezorgd dat naast de investeerders en ondernemers óók de ‘gewone’ mens geïntrigeerd werd door dit digitale geld.

Meer interesse in crypto betekent een nóg hogere koers, want bij cryptocurrency geldt: des te meer vraag er naar is, des te hoger de prijs komt te liggen. Heb je ook interesse in investeren in Bitcoin of een andere cryptomunt? Lees dan eerst de tips voor beginnende cryptobeleggers in dit artikel.

Lees je goed in en weet hoe de cryptomarkt werkt

Als eerst is het goed om te weten dat je nooit zomaar moet beginnen met investeren in crypto. Het is namelijk altijd aan te raden om je eerst goed in te lezen in wat crypto precies is, hoe het werkt, hoe het is ontstaan en wat de voordelen ervan zijn. Daarbij kan het zeker geen kwaad om altijd op de hoogte te zijn van actueel Bitcoin nieuws en nieuws over andere cryptomunten.

Zo weet je namelijk precies wat er speelt op de cryptomarkt en kun je op basis daarvan ook weer nieuwe investeringen doen. Of misschien zorgt de actuele berichtgeving er juist wel voor dat je nog even een stapje terug doet. Kortom: wil je voor het grootste rendement gaan met je inleg in cryptomunten dan is het aan te raden om je altijd goed in te lezen én om het actuele nieuws omtrent cryptocurrency goed in de gaten te houden.

Investeer alleen met geld dat je eventueel kunt missen

Wat daarnaast belangrijk is om te weten, is dat je niet blind geld moet gaan investeren. Misschien halen de positieve berichten in de media je wel over om vandaag nog een groot bedrag te beleggen in Bitcoin of een van de andere cryptomunten. Dat moet je natuurlijk zelf weten, maar denk wel even goed na voordat je dat doet. Een van dé eigenschappen van crypto is namelijk dat de digitale munt ontzettend volatiel is. Dat houdt in dat je inleg de ene dag veel waard kan zijn en de andere dag volledig in kan storten.

Maar: dit is meestal maar voor een korte tijd het geval. De kans is groot dat je belegging even later weer meer waard is, hoewel dit wel even kan duren. Daarom is het van groot belang om alleen te investeren in crypto met geld dat je voor nu even kunt missen en niet met geld dat je volgende maand nodig hebt om de hypotheek of de huur van te betalen. Gebruik bijvoorbeeld vakantiegeld of spaargeld voor je beleggingen in cryptocurrency.

Beleg in crypto op de langere termijn voor rendement

Wat veel beginnende beleggers nog niet weten, is dat je niet zomaar even geld in Bitcoin investeert om ze de week erop weer te verkopen. Mocht de waarde van de cryptomunt tegen die tijd uit het niets extreem hoog zijn dan kun je dat doen als je wilt, maar uit de praktijk blijkt dat je kans op het hoogste rendement het grootst is wanneer je voor de langere termijn investeert. 

De Bitcoin was bijvoorbeeld in het begin in 2008 en 2009 ook nog amper wat waard. Vandaag de dag tikt één Bitcoin meer dan 20.000 euro aan. Experts in de cryptowereld verwachten dat de waarde van de meeste cryptomunten alleen maar verder zal stijgen. Hier moet je alleen heel veel geduld voor hebben. Daarom is het aan te raden om voor de langere termijn en niet voor de korte termijn te beleggen.

Spreid je kansen met een gevarieerde beleggingsportefeuille

Begin je met beleggen in crypto dan moet je weten dat je altijd je kansen moet spreiden. Dat doe je met een gevarieerde beleggingsportefeuille. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je naast crypto beschikt over andere beleggingen zoals aandelen of beleggingen in goud of olie. Waarom je dat moet doen? Simpel: mocht het minder goed gaan op de cryptomarkt dan ben je niet direct je hele inleg kwijt.

Dat werkt andersom ook zo: gaan je aandelen even niet zo goed? Dan heb je in ieder geval nog geld zitten in cryptocurrency. Wanneer je alles op één spreekwoordelijk paard inzet, ben je het geld sneller kwijt dan wanneer je op meerdere paarden wedt. Dat is de reden waarom een gevarieerde beleggingsportefeuille aan te raden is.

Beleg niet met je emoties maar wel met je verstand

De eerste keer dat je je inleg ziet dalen, is altijd even slikken. Daar gaat je geld. Toch moet je proberen om niet met emoties te gaan handelen. Het is heel logisch dat je schrikt wanneer je je inleg enorm ziet dalen. Uit het verleden is echter gebleken dat na een periode van dalen altijd een periode van stijgen komt op de cryptomarkt. 

Laat je emoties dus nog even voor wat ze zijn en probeer met je verstand verder te gaan. Dat betekent: je inleg gewoon laten staan en vasthouden tot de markt weer beter wordt. Wanneer je het actuele Bitcoin nieuws in de gaten houdt, zul je vanzelf zien dat dat moment er sneller dan je had gedacht weer aankomt.

advertentie
advertentie