Afbeelding
Photo by Kanchanara on Unsplash

Hoe helpt Bitcoin de economie?

29 augustus 2022 om 15:18 Partnercontent

De reputatie van Bitcoin is gestaag gegroeid van een speculatief actief naar een wereldwijd erkend levensvatbaar betaalmiddel en investeringsinstrument. Het is de meest prominente cryptomunt, die naadloze, veilige en goedkope vlotte betalingen mogelijk maakt. Bitcoin heeft sinds zijn ontstaan in 2009 laten zien dat het een uniek potentieel heeft om inflatie te weerstaan, en trok institutionele beleggers van over de hele wereld aan. Zo kunnen zelfs beginners platforms als Bitcoin Prime-app gebruiken om Bitcoin te verhandelen. 

Verschillende toonaangevende bedrijven hebben grote sommen geld geïnvesteerd in Bitcoin om hun activa te beschermen tegen inflatierisico’s. De Bitcoin-revolutie heeft zich snel verspreid naar verschillende wereldwijde economische sectoren, waaronder financiën, onroerend goed, gezondheidszorg, productie, reizen, e-commerce en detailhandel. Hoe stimuleert Bitcoin dan de economische groei? In het volgende artikel wordt onderzocht hoe Bitcoin de wereldeconomie aandrijft. 

Toename van economische activiteiten

Bitcoin heeft een hele wereldwijde industrie van cryptomunten geïnspireerd, die innovatie in verschillende economische sectoren stimuleert. Vanaf 2020 waren er meer dan 2000 cryptomunten op de markt, geïnspireerd door de groei van Bitcoin. Bitcoin heeft de weg vrijgemaakt voor robuuste innovaties, met verschillende producten en diensten die eromheen zijn gebouwd. De snelle groei van de cryptosector bewijst de lucratieve zakelijke mogelijkheden die Bitcoin heeft gecreëerd voor instellingen, bedrijven, investeerders en vernieuwers. 

Bitcoin heeft veel bedrijven en particulieren in staat gesteld te floreren door handel en andere investeringen. Cryptotrading is een van de meest populaire manieren voor de meeste mensen om geld te verdienen met Bitcoin. Het werkt vergelijkbaar met aandelenhandel, maar handelaren kopen en verkopen crypto voor winst. Gerenommeerde cryptobeurzen hebben speciale mobiele apps en functies. 

Naast de handel kunt u ook goed geld verdienen met Bitcoin door te minen, affiliate marketing, en het te accepteren als betaling in uw winkel. Bedrijven en particulieren kunnen deze kansen benutten om inkomsten te genereren en zo de wereldwijde economische groei aan te zwengelen. 

Verbeterde financiële inclusie

De traditionele financiële systemen blijven in de strakke greep van overheden en regelgevende instellingen. Zij zijn onderworpen aan diverse voorschriften en wetten, waardoor de toegang tot financiële diensten in sommige delen van de wereld wordt belemmerd. Zo moeten bedrijven en particulieren langs de banken en geldverwerkers om geld te verzenden of te ontvangen. Bijna een derde van de wereldbevolking heeft echter nog steeds geen toegang tot essentiële bankdiensten. 

Dit maakt het voor veel mensen uiterst moeilijk om toegang te krijgen tot kapitaal of zelfs maar zaken te doen met de rest van de wereld. In gebieden die toegang hebben tot bankdiensten, zijn de instellingen vaak bevooroordeeld en bevoordelen zij de weinige rijken en elites. Zij bieden ook zeer hoge rentevoeten, waardoor de reeds financieel achtergestelde bevolkingsgroepen nog instabieler worden. 

Bitcoin biedt de beste oplossing voor dergelijke beperkingen omdat het een gedecentraliseerde munt is, die niet onderhevig is aan politieke of institutionele invloeden. Het stelt gebruikers dus in staat om zonder tussenkomst van buitenaf geld over internationale grenzen heen te versturen en te ontvangen. In tegenstelling tot de traditionele financiële systemen die derden gebruiken om grensoverschrijdende geldovermakingen te verwerken, vinden Bitcoinbetalingen plaats op een peer-to-peer blockchain-netwerk, zonder tussenpersoon. 

Bitcoingebruikers hoeven geen bankrekening te openen of geld te verwerken om transacties te doen. In plaats daarvan kan iedereen zich bij het netwerk aansluiten via een smartphone en een internetverbinding. Er bestaan nu veel apps en programma’s die cryptomunten dichter bij het publiek brengen en het gebruik ervan vergemakkelijken. Bitcoin heeft het gemakkelijker gemaakt om toegang te krijgen tot kapitaal en wereldwijd te investeren zonder inmenging van buitenaf. 

Voordelige geldtransfers

Bitcoin is een virtuele valuta en activa die geen bakstenen gebouwen nodig hebben om te functioneren. Bovendien zijn bij de transacties geen derde partijen betrokken, waardoor de kosten relatief lager zijn dan voor creditcards, debetkaarten en gewone bankoverschrijvingen. Dat compenseert de financiële last van internationale overschrijvingen en trekt buitenlandse investeringen aan. 

Bitcoin is al geïntegreerd in verschillende aspecten van de wereldeconomie, hoewel het nog in de kinderschoenen staat. De toenemende toepassing bewijst zijn unieke vermogen om de groei in tal van economische sectoren wereldwijd te stimuleren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie