Afbeelding
Foto: Shutterstock

Liefhebber van Zuid-Europa? Vier vakantie op Sicilië of in Málaga

Partnercontent

Voor veel mensen in Nederland geldt dat wanneer zij vakantie hebben en in de gelegenheid zijn op reis te gaan, dat men dan het liefst richting het zuiden afreist. Uiteraard valt dat niet los te zien van de vaak gunstige en warme weersomstandigheden die in Zuid-Europa heersen. Daarnaast is er in het zuiden van ons continent natuurlijk ook gewoon heel veel te zien en te ontdekken. In dit artikel willen we graag twee specifieke plekken uitlichten. In de volgende alinea beginnen we met het uiteenzetten van de positieve kanten die een vakantie op Sicilië met zich mee zal brengen.

Sicilië: eiland met rijk en veelbewogen verleden

In de loop van de afgelopen eeuwen behoorde Sicilië bij onder meer het Oude Griekenland en de Romeinse Republiek. Later volgde er nog een Arabische en een Normandische periode. Als gevolg van dat alles is er op dit grote eiland een unieke mix ontstaan op het gebied van cultuur en architectuur. Wanneer je je op Sicilië bevindt is het dan ook aan te raden de volgende bezienswaardigheden op je to-do-lijstje te zetten:

  • Het Griekse tempelcomplex vlak buiten de stad Agrigento. Buiten het huidige Griekenland geldt dit misschien wel als mooiste tempelcomplex dat de Grieken ooit hebben aangelegd. Het gaat hier om de Valle dei Templi, dat uit liefst zeven (ruïnes van) tempels bestaat van tien heiligdommen.
  • Meer restanten van de Griekse oudheid vind je in Taormina. Hier betreft het een in Griekse stijl gebouwd openluchttheater dat opvallend goed bewaard is gebleven.
  • Op het gebied van natuur steekt de krater van de Etna zowel letterlijk als figuurlijk boven de rest uit. Mocht het mogelijk zijn, dan is het zeker een aanbeveling waard deze vulkaan te beklimmen. Een unieke ervaring die in Europa nauwelijks zijn gelijke kent!
  • Liefhebbers van knusse steden en dorpen kunnen op Sicilië ook volop hun harten ophalen. Bezoek bijvoorbeeld het charmante vissersplaatsje Cefalù, het levendige Palermo of het mooie, hoog gelegen Castelmola waarvandaan je een imposant uitzicht hebt over het eiland.

Ultiem ontspannen en genieten in Málaga

Malaga is van een heel andere orde dan Sicilië, maar daarom niet per se minder geschikt. Op zichzelf is Málaga namelijk een stad die alles in zich heeft om een ontspannende, onbekommerde vakantie door te brengen. Zowel stadse faciliteiten en gemakken als een mooi strand biedt deze grote, Zuid-Spaanse stad. Bovendien is de natuur rondom deze stad aantrekkelijk om te voet of per fiets te ontdekken. Málaga is daarnaast een ideale uitvalsbasis om andere dorpen en steden in Andalusië te ontdekken, waaronder Ronda, Marbella, het land Gibraltar en natuurlijk de stad Granada met zijn wereldberoemde Alhambra.

advertentie