Afbeelding
Foto door Ksenia Chernaya van Pexels

Wat kun je wel, en wat kan je niet?

29 oktober 2021 om 12:16 Partnercontent

In ons huis zijn er vaak genoeg klusjes te doen, er gaat immers wel eens wat stuk. Mocht dit voorkomen dan doen we natuurlijk het liefst mogelijk zo veel mogelijk zelf. Dit bespaard niet alleen kosten op dure reparaties, het geeft je ook nog eens een voldaan gevoel. 

Maar we kennen allemaal ook wel iemand die zichzelf een beetje overschat. ‘Dat kan ik wel’ klinkt het. Helaas is dit niet altijd waar. De beste persoon begint dan aan een project die niet zelf af te maken is. Het probleem is dat je eindigt met een grotere rotzooi dan waar je mee begon. Dat is natuurlijk absoluut niet de bedoeling. 

Het is dan ook heel belangrijk om te weten wat je wel en wat je niet zelf kan doen. Zo voorkom je dat je aan een project begint dat je niet zelf af kan maken. Om je een beetje op weg te helpen zetten we in dit artikel een paar zaken op een rijtje. We vertellen je dus wat je wel en wat je niet zelf kan. 

Paar dingen op een rijtje

Laten we lekker positief beginnen en de dingen de opnoemen die je gewoon zelf kan doen. We hebben het dan natuurlijk niet over de Ikea meubels, iedereen kan dit natuurlijk zelf, want daar is het immers voor gemaakt. Nee, we bedoelen meer zaken zoals het vervangen van lampjes. Dit is natuurlijk absoluut niet moeilijk en moet iedereen zelf kunnen.

Van dat soort zaken zijn er nog meer dingen. Bijvoorbeeld een wifi kastje aansluiten kunnen de meeste mensen echt wel zelf. Hetzelfde geldt voor het aansluiten van andere elektrische apparaten zoals een televisie of een computer. Maar een groter en lastiger elektrisch apparaat zoals bijvoorbeeld een vaatwasser is vrij moeilijk om aan te sluiten en vereist enig expertise. 

Gelijksoortige moeilijkheden heb je met een cv ketel. Het water van een cv ketel bijvullen om de druk op peil te houden is natuurlijk geen moeilijke ingreep. Kijk even op youtube hoe je dit moet doen en je kan er zelf mee aan de slag. Maar goed, een cv ketel is toch ook wel een vrij lastig apparaat. Voor echt groot onderhoud is het dus aan te raden iemand anders in te huren. Voor cv onderhoud regio Amersfoort kun je bijvoorbeeld goed terecht bij Feikencv. 

Radiatoren zijn ook een moeilijkheid. Het ontluchten van een radiator is bijvoorbeeld echt een makkie. Maar een radiator plaatsen of echt onderhoud plegen is zeker niet makkelijk te doen.

Gaan we naar verbouw klusjes dan zijn er ook een paar dingen die je wel zelf kan en velen waarvoor je beter iemand kan inhuren. Een kast in elkaar timmeren, een kastje ophangen en wellicht een vloer plaatsen is zelf te doen. Maar voor grote klussen zoals een badkamer of keuken remodeling zul je toch echt wel een expert moeten inhuren. Waarom? Omdat bij dergelijke klussen veel meer kennis komt kijken dan het hanteren van een hamer. Hier moet je kennis van leidingen hebben, om kunnen gaan met elektra en vele andere moeilijke zaken. 

Over het algemeen geldt dus, heb je er weinig verstand van, huur dan gewoon iemand in. Dit gaat je op den duur gewoonweg tijd en moeite besparen.  

advertentie
advertentie