Afbeelding
Foto: Shutterstock

Een kerstpakket: budget, keuze en meer info voor werkgevers

7 oktober 2021 om 09:38 Partnercontent

Als werkgever wordt er van je verwacht dat je een kerstpakket of een ander kleinigheidje rondom de feestdagen cadeau doet. Hoewel deze traditie door de jaren heen al veel vormen heeft aangenomen, is het in ieder geval wel zo netjes om een blijk van waardering te tonen aan het einde van het jaar. Maar hoe pak je dat aan, wat moet je budget zijn en welk pakket kies je? Dat ontdek je hier.

Over het kerstpakket

De traditie van het kerstpakket is al behoorlijk oud. Vroeger ging het om boeren die hun voedsel weg gaven aan knechten en omwonenden. Zo gingen ze verspilling tegen omdat voedsel lang bewaren niet goed mogelijk was in die tijd. Tegenwoordig is het pakket meer een blijk van waardering voor het harde werken, vanuit een werkgever naar zijn personeel.

Traditioneel gezien zit het pakket dus vol met eten. Tegenwoordig gaat het dan vaak om luxe producten voor de feestdagen of juist producten voor in de voorraadkast. Er kan tegenwoordig echter nog veel meer en er worden ook steeds meer pakketten gegeven met heel andere producten, zoals:

  • verwenproducten voor huid, haar en gezicht;
  • cadeaukaarten;
  • belevenissen, zoals een dinerbon;
  • thee-, koffie- en bierpakketten.

Zoals je ziet is er dus veel meer mogelijk dan alleen zo’n pakket met borrelproducten. Het hangt allemaal af van je budget, je bedrijf en je wensen.

Het budget

In tegenstelling tot wat sommige werkgevers denken, hoeft het kerstpakket geen gigantische uitgave te zijn. Bij Kerstpakkettenplaza.nl kun je bijvoorbeeld filteren op budget, en heb je al een kerstpakket voor nog geen 10 euro per persoon. Je kunt het ook groots aanpakken, tot wel 150 euro of meer. Alles er tussenin zijn ook opties voor. Het is dus voor de meeste werkgevers wel mogelijk om personeel een presentje te geven, ook na een minder goede periode.

Passend bij je bedrijf

Het traditionele pakket met lekkere voedingsmiddelen is natuurlijk leuk, maar nog veel leuker is om zo’n pakket helemaal toe te passen op je bedrijf. Is gezonde voeding een thema bij jullie? Kies dan fitness producten voor je pakket. Zijn jullie volop duurzaam bezig? Dan kies je milieuvriendelijke en duurzame producten. Of misschien zijn jullie wel van de diensten of belevenissen? Ook dat kun je cadeau doen.

Verder kun je de pakketten persoonlijker maken met naamplaatjes, logos en persoonlijke berichten. Dat kan onder andere bij Kerstpakkettenplaza.nl. Dat geeft net dat beetje extra aandacht waar veel medewerkers heel blij mee zijn. Als het erop neerkomt is het kerstpakket namelijk bedoeld om je waardering te laten zien en de loyaliteit van je personeel vast te houden. Dan is het fijn voor je medewerkers om het gevoel te hebben dat ze echt gezien worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie