Zelf datum, tijdstip en locatie uitkiezen, maar: wel afstand bewaren.
Zelf datum, tijdstip en locatie uitkiezen, maar: wel afstand bewaren. Jaap van den Broek

Virtual Sylvestercross in Soest kan gewoon doorgaan

21 december 2021 om 08:53 Atletiek

SOEST Nederland is weer in lockdown, maar de Virtual Sylvestercross gaat door. De Soester organisatie van de nationale cross had eerder al besloten om de wedstrijden in de duinen en het bos te vervangen voor een virtuele race. Dat gebeurd vorig jaar ook al.

Lopers kunnen in de periode 28-31 december zelf hun dag, tijdstip en route bepalen en via en app deelnemen aan de Virtual Sylvestercross. Na inschrijving via de link op de website www.sylvestercross.nl ontvangt de deelnemer een app. Door deze te downloaden op de mobiele telefoon kan in de periode van 28 tot en met 31 december een afstand van 2, 5 of 10 km worden (hard)gelopen of gewandeld.

EIGEN PARCOURS De deelnemer bepaalt zelf zijn eigen locatie en parcours. Geheel volgens de corona-regels! De app registreert de gelopen afstand en tijd, op basis waarvan de organisatie een klassement kan samenstellen. Dat klassement wordt op de website van de Sylvestercross gepubliceerd. De Virtual Sylvestercross is meteen een mooie gelegenheid voor mensen om te blijven trainen en dus te sporten. Zo houden zij meteen hun conditie op peil.

En het kan op een moment dat het uitkomt en op iedere locatie die men leuk vindt

Deelnemen kan alleen of met enkele mede-lopers. De organisatie dringt er op aan om daarbij de coronaregels in acht te nemen. ,,En dat kan op iedere locatie die men leuk vindt en over een afstand waarbij de mensen zich prettig voelen.”

GOEDE DOEL Er zijn meer redenen waarom de organisatie is overgestapt op de Virtual Sylvestercross. ,,Niet minder belangrijk is dat wij het aan onze cross verbonden goede doel niet in de kou willen laten staan: de Bas van de Goor Foundation, sportief met diabetes”, aldus de organisatie.

,,Tevens organiseren we in samenwerking met het Bentinck Fonds een speciale ‘Virtual G-cross’ voor mensen met een beperking. Deze deelnemers lopen (al dan niet met begeleiding) 1 km op een eigen parcours.”

FOTOWEDSTRIJD Daarnaast worden alle deelnemers opgeroepen om mee te doen aan een wedstrijd om leuke foto’s van de eigen loop in te sturen. Uit de ingezonden foto’s kiest de organisatie de drie meest originele per afstand. Als prijs zijn per afstand drie gratis startbewijzen voor de Sylvestercross / Sylvester by Night 2022 beschikbaar.

KOSTEN De kosten van inschrijving bedragen (t/m 27 december, 12.00 uur) voor alle afstanden 5,00 euro per persoon, daarna 6,00 euro.

Dankzij een bedrage van het Bentinck Fonds Soest is deelname aan de Virtual G-cross voor mensen met een beperking gratis.

Daarnaast kunnen de deelnemers een donatie doen aan de Bas van de Goor Foundation. Iedere deelnemer krijgt begin januari 2022 een origineel aandenken aan deze Virtual Sylvestercross thuisgestuurd.

Inschrijvers die reeds hadden ingeschreven voor de Sylvester by Night Run of Sylvestercross voor dit jaar ontvangen een speciale kortingscode waarmee zij voor 3,00 euro kunnen inschrijven (met gebruikmaking van de toegezonden speciale kortingscode.
Inschrijven voor de virtuele loop via: www.sylvestercross.nl.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie