Dit jaar geen Sylvestercross. De stichting wil geen sterk afgeslankte cross organiseren. ,,Dan halen we de ziel uit het evenement."
Dit jaar geen Sylvestercross. De stichting wil geen sterk afgeslankte cross organiseren. ,,Dan halen we de ziel uit het evenement." Jaap van den Broek

Sylvestercross gaat dit jaar niet door

2 september 2020 om 08:07 Atletiek

SOEST De veertigste editie van de Sylvestercross zal niet dit jaar worden gehouden. Met de coronamaatregelen en -voorschriften is het niet mogelijk een volwaardig evenement te organiseren. Dat laat de Stichting Sylvestercross Soest weten.

,,We zijn met pijn in het hart en na grondige overwegingen tot die conclusie gekomen”, zegt Evert en Kate, voorzitter van de stichting.

ZIEL ,,Met een sterk ingekort programma, geen publiek, gefaseerd starten en geen feestelijke sfeer rond de veertrigste editie zouden we de ziel uit het evenement halen. We zouden dan slechts op beperkte schaal kunnen doorgaan. Dat is naar onze mening niet hetgeen deelnemers en sponsoren wensen en daarom niet wat wij willen organiseren.”

DOORSLAG Ten Kate zegt dat er zo lang mogelijk is gewacht met het besluit. ,,Wij hoopten op een versoepeling van de regels om alsnog een sfeervol en (bijna) volledig evenement te kunnen organiseren. De toename van het aantal besmettingen en de oproep van de rijksoverheid om voorlopig geen evenementen te organiseren, gaf voor ons de doorslag.”

VEILIGHEID De voorzitter van een van de grootste lopen van ons land wijst ook op het aspect van de veiligheid voor de vrijwilligers, onder wie veel oudere helpers. ,,Ook de ondersteuning van onze sponsoren in een voor hen turbulente tijd, zijn zaken waar wij eveneens terdege rekening mee hebben gehouden. Gezondheid en eigen bedrijfsvoering zijn op dit moment belangrijker als de doorgang van het evenement”, aldus Ten Kate.

De Sylvestercross maakt deel uit van het nationaal crosscircuit, dat bestaat uit vijf wedstrijden. De organisatie in Soestt heeft afzonderlijk besloten dat de loop op oudejaarsdag niet doorgaat. Hierover is geen overleg geweest met de organisaties van de vier andere crosswedstrijden.

Ten Kate blikt alvast vooruit: ,,Wij kiezen er voor om in 2021 alsnog onze feestelijke veertigste editie te organiseren en nodigen op voorhand iedereen uit hieraan deel te nemen als loper, vrijwilliger, sponsor of als toeschouwer!”

Door Johan van Beek

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie