Sylvestercross 2012, met rechts Sifan Hassan.
Sylvestercross 2012, met rechts Sifan Hassan. Martin Huizenga

Sylvestercross Soest gaat dit jaar weer door

27 september 2021 om 10:26 Atletiek

SOEST De Sylvestercross (en Sylvester by Night Run) gaan dit jaar weer door. Dat laat de opgetogen organisatie van de Stichting Sylvestercross maandagmorgen weten. Het was nog lange tijd onzeker vanwege steeds veranderende coronaregels, maar nu is het licht op groen gezet.

,,We zijn erg blij dat de veertigste editie nu kan doorgaan”, aldus Evert ten Kate, voorzitter van de Stichting Sylvestercross. Op grond van de huidige regels en na afstemming met de Gemeente Soest heeft het bestuur van stichting op basis van de huidige coronaregels besloten het evenement dit jaar te organiseren.

TOEGANGSCONTROLE Ten Kate: ,,Wel zullen er maatregelen genomen moeten worden, zoals een toegangscontrole tot het evenemententerrein. Er is geen 1,5 meter afstand nodig. Wel kunnen de regels wellicht nog wijzigen de komende maanden afhankelijk van het rijksoverheidsbeleid op dit punt.”

Het bestuur heeft er voldoende vertrouwen in dat na de virtuele cross in 2020, de Sylvester by Night en Sylvestercross dit jaar fysiek door kunnen gaan zonder restricties in aantal deelnemers of bezoekers. De inschrijving start op 1 oktober. Wie wil deelnemen kan zich aanmelden via de vernieuwde  website www.sylvestercross.nl Daarop zijn ook de actuele (corona)regels te zien.

ACTIVITEITEN Inmiddels heeft het bestuur de nodige voorbereidingen getroffen en zo is er o.a een totaal vernieuwde website en wordt er vanwege de jubileumeditie een aantal extra activiteiten georganiseerd. Ten Kate is verheugd met de steun vanuit het bedrijfsleven. ,,Corona leek voor veel sponsoren roet in het eten te gooien maar het bestuur is verheugd en dankbaar dat het merendeel van de vaste sponsoren en suppliers heeft aangegeven toch weer te willen ondersteunen. We zijn er nog niet op dit punt, maar verwachten ook dit de komende maanden te kunnen oplossen.”

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie