Afbeelding
Sylvestercross

Organisatie Sylvestercross komt met virtueel alternatief

14 november 2020 om 14:24 Evenementen

SOEST Omdat de veertigste editie van de Sylvestercross dit jaar niet door kan gaan vanwege de coronamaatregelen, heeft de organisatie een alternatief aangekondigd. In de periode van zondag 27 tot en met donderdag 31 december kunnen hardlopers meedoen aan de Virtual Sylvestercross 2020. 

Bij deze editie is het de bedoeling dat deelnemers in hun eigen omgeving 2, 5 of 10 km hardlopen op een zelfgekozen parcours. De dan geldende coronamaatregelen dienen wel nageleefd te worden. 

 TRADITIE ,,Hiermee houden we de traditie om het jaar af te sluiten met hardlopen in ere. Daarnaast is bewegen belangrijk, zeker in deze tijd met zijn beperkingen. Een tweede, niet minder belangrijke reden is, dat wij het aan onze cross verbonden goede doel niet in de kou willen laten staan: de Bas van de Goor Foundation, sportief met diabetes”, aldus de organisatie.

Sportievelingen kunnen zich inschrijven via de website van de Sylvestercross. Daarnaast moeten deelnemers een app installeren die de gelopen afstand en tijd registreert. Deze resultaten worden op de website getoond. Het tussentijds klassement wordt gedurende de wedstrijddagen continue bijgewerkt en het eindklassement wordt in de eerste week van januari gepubliceerd. 

SOCIAL SHARING De organisatie roept deelnemers daarnaast op om foto’s van de cross op social media te delen. ,,Door social sharing beleef je de Virtual Sylvestercross samen met andere hardlopers, net als een normale Sylvestercross”, aldus de organisatie. De drie origineelste reacties per afstand winnen een startbewijs voor de Sylvestercross of Sylvester by Night 2021. 

De inschrijvingskosten zijn voor alle afstanden tot en met woensdag 23 december 6,50 euro per persoon. Na 23 december bedragen te kosten 7,50 euro per persoon. Hiervan wordt 4,00 euro per inschrijving gedoneerd aan de Bas van de Goor Foundation. De opbrengst wordt in januari bekendgemaakt. Dan ontvangen deelnemers ook een originele herinnering aan deze virtuele editie.

Meer informatie is te vinden op de website.

Bron video: Sylvestercross

advertentie
advertentie