Afbeelding
Jaap van den Broek

Nieuw parcours voor prestatielopers in Sylvestercross

4 december 2019 om 19:00 Atletiek

SOEST Een nieuwe hoofdsponsor, een gewijzigd logo, een aangepaste aanvoerroute en vooral...een uitdagender parcours voor de prestatielopers. De 39ste Sylvestercross is hier en daar gewijzigd. Voorzitter Evert ten Kate vertelde het donderdag tijdens de gebruikelijke sponsorbijeenkomst, waar hij ook een tipje van de sluier oplichtte voor de jubileumeditie op de laatste dag van 2020.
Peter Beijer
Tot vorig jaar was het, bij hoge uitzondering, nog toegestaan om met auto's met materieel over de onbewaakte spoorweg te gaan. Dat is nu niet meer zo. Het vervoer van het materieel voor de Sylvestercross moet nu een flinke lus over de overweg bij de Foekenlaan maken.

Een nieuwe hoofdsponsor van het hardloopevenement, waarvan de organisatie als enige in Nederland nooit naar de kalender hoeft te kijken om de datum te plannen, is gevonden in a.s.r. Vitality. ,,Dit onderdeel van a.s.r. past perfect bij onze cross. Vitality is namelijk een verzekeringsprogramma dat klanten beloont voor hun gezonde keuzes."

'ECHTE CROSS' Belangrijke wijziging is het aangepaste parcours voor de prestatielopers. Ten Kate: ,,Twee jaar geleden was het parcours modderig en nat. Wij vreesden toen dat dit veel te zwaar zou zijn. Maar we kregen reacties als: 'dit was eens een echte cross'. Blijkbaar willen de deelnemers meer uitdaging. Die hebben we gevonden. De wat vlakke bospaden gaan uit het parcours en daarvoor komen de mountainbikepaden in de plaats. Lekker op en af rennen."

VERANDERD LOGO Het logo van 'de mooiste cross van Nederland' heeft een minimale wijziging ondergaan. ,,Misschien valt het niet eens op", vertelt Ten Kate. ,,De datum 30 december is toegevoegd. De avond voor Oudejaarsdag houden wij de Familie Donderrun en de Sylvester by Night Run. Het evenement bestrijkt twee dagen en dat tonen we in het logo."

De Sylvestercross werkt jaarlijks samen met een goed doel. De afgelopen jaren was dat de Bas van de Goor Foundation. De stichting die zich inzet voor mensen met diabetes 'tekende bij' voor de edities van 2019, 2020 en 2021.

TOPPERS Op oudejaarsdag zijn er diverse crossen waaronder de wedstrijdcross met prominenten. Diverse toppers uit de hardloopwereld zijn vastgelegd. Bij de mannen verschijnen onder anderen de broers Soufiane en Lahsene Bouchiki, Stan Nielsen en Jeroen d'Hondt aan de start. Bij de vrouwen flitsen Julia van Veldhoven, Jasmijn Bakker en de Belgische Hanna vanden Busschen door het Soester duinzand.

EXTRA'S Op 31 december 2020 wordt de Sylvestercross voor de veertigste keer gehouden. Ten Kate kijkt vooruit naar de jubileumeditie. ,,Wij willen wat extra's doen, bijvoorbeeld met muziek, de start en oud-prominenten."

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie