Burgemeester Rob Metz, op de rug gezien, geeft vrijdag 8 november een kindercollege in Bibliotheek Idea.
Burgemeester Rob Metz, op de rug gezien, geeft vrijdag 8 november een kindercollege in Bibliotheek Idea. Jaap van den Broek

Kindercolleges in bieb Idea

6 november 2019 om 14:10 Maatschappelijk

SOEST Basisscholieren kunnen kindercolleges volgen in de bibliotheek Idea. De eerste is op vrijdag 8 november (15.30-16.30 uur) met burgemeester Rob Metz. Hij vertelt over zijn ambt en beantwoordt vragen van de kinderen.


Hoe is het om burgemeester te zijn en hoe word je eigenlijk burgemeester? Tijdens dit eerste kindercollege zal burgemeester Metz van Soest ingaan op deze en andere vragen. Hij neemt zijn ambtsketen mee zodat de kinderen hem van dichtbij kunnen bekijken en vertelt meer over het burgemeesterschap. De gratis colleges zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Ouders of grootouders zijn ook van harte welkom.
UILEN Het tweede kindercollege vindt plaats op op 29 november en gaat over uilen. Len de Goede van de uilenwerkgroep van IVM Eemland vertelt alles over deze mysterieuze roofvogels die in en rond Soest leven. In dit college leren de kinderen ook uilenballen uitpluizen, om te ontdekken wat de uilen gegeten hebben.

ONDERNEMERS De kindercolleges gaan deel uitmaken van de zogenoemde Vrijdagmiddagbieb met uiteenlopende activiteiten voor verschillende doelgroepen. Het is dé plek om de week op interessante wijze af te sluiten, vinden ze bij de bieb aan de Willaertstraat. Behalve kindercolleges organiseert Idea op vrijdagmiddagen ook ondernemerscolleges. Hier is iedereen welkom die zichzelf ondernemend vindt. Bezoekers steken er iets van op en ze kunnen interessante contacten leggen.
ONTMOETING Veel mensen kennen de bibliotheek als de plek waar boeken te leen zijn. Inmiddels gebeurt er veel meer in Bibliotheek Idea. Het is een plek voor ontmoeting. Mensen komen naar de bibliotheek voor een cursus, een workshop, een gezellig praatje een netwerkbijeenkomst en om Nederlands te leren. Iedereen is welkom in de bibliotheek en mensen leren er nieuwe mensen kennen.

PASSIE Wie ook een college wil geven over zijn passie of beroep kan contact opnemen: Marjolein Hasenbos, netwerkmedewerker publieksservice: mhasenbos@ideacultuur.nl. Plaats: Leesplein, bibliotheek Idea, Willaertstraat 49, Soest.

advertentie
advertentie