Afbeelding
Peter Beijer

Keurmerk Veilig Ondernemen voor Soestdijkse Grachten

10 oktober 2019 om 19:09 Zakelijk

SOEST Het keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Basis Samenwerken is donderdag 10 oktober toegekend aan Bedrijventerrein De Soestdijkse Grachten. Het keurmerk 'Basis Samenwerken' is een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren.

Een belangrijke voorwaarde in het proces om dit Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO-B)-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en overige partijen zoals in Soest, Stichting Bedrijvenkring De Soestdijkse Grachten en Parkmanagement BMO, afspraken maken om overlast en criminaliteit te voorkomen en onderhoud en beheer aan te pakken. De veilige omgeving die dit oplevert zorgt vanzelfsprekend voor een groter veiligheidsgevoel en minder schade. 

ONDERTEKEND Bij het keurmerk behoort een convenant van samenwerkende partijen. Burgemeester Rob Metz (gemeente Soest), Henk van Asch (BMO), de heer J.D. Bogerd (politie Midden Nederland) en Ivonne Vliek (Veiligheidsregio Utrecht) ondertekenden namens de partijen het convenant. Fred Roodenburg van verzekeraar Interpolis en Bas de Haas van BMO waren getuige van de bekrachtiging van het convenant.

AFSPRAKEN In het KVO-B maken ondernemers samen met de andere betrokken partijen afspraken, zoals het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over 'schoon, heel en veilig', beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging, het beter verlichten van panden, het plaatsen van camera's en investeringen in de openbare ruimte zoals groenvoorziening en straatverlichting. ,,De jaarlijkse schade die bedrijfsleven door criminaliteit en onveiligheid wordt door deze en andere maatregelen fors verminderd", schrijft BMO Soest. ,,Het KVO-B heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en inwoners. Daarnaast is een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen te bemerken."

BEGELEIDING BMO Soest begeleidt de bedrijventerreinen in Soest en biedt  hulp aan door inzet van procesbegeleiders KVO-B. De bedrijventerreinen die alle stappen hebben doorlopen krijgen aan het eind van het proces het Keurmerk toegewezen. Na drie jaar volgt evaluatie en hercertificering. Inmiddels hebben meer dan 850 bedrijventerreinen in Nederland een Keurmerk behaald.

advertentie
advertentie