De winnaars van de social win actie van de virtuele Sylvestercross.
De winnaars van de social win actie van de virtuele Sylvestercross. Eigen foto

Record opbrengst goede doel virtuele Sylvestercross Soest

4 januari 2021 om 10:55 Atletiek

SOEST Corona heeft niet kunnen voorkomen dat de Sylvestercross een recordopbrengst voor het goede doel heeft geboekt 2952 euro voor de Bas van de Goor Foundation die zich er op richt om het leven van mensen met diabetes te verbeteren en ze zoveel mogelijk ook te laten sporten.

Na 39 edities kon de oudejaarsdagcross in en rond de Lange Duinen afgelopen jaar niet doorgaan, vanwege corona natuurlijk. Daarom besloot de stichting een virtuele editie te organiseren. Dat bleek een goede zet, want 738 deelnemers schreven zich in. Van hun inschrijfgeld heeft de stichting vier euro per persoon overgemaakt aan de Bas van de Goor Foundation. De Sylvestercross verbindt zich al jarenlang aan een goed doel, meestal ook voor de duur van twee of drie jaar. Nooit eerder werd bijna drieduizend euro gegenereerd voor het goede doel.

Van de 738 deelnemers waren er dertien die aan de G-loop meededen. ,,Deze virtuele editie heeft er toe bijgedragen de mooiste cross van Nederland levend te houden”, zegt Evert ten Kate, voorzitter van de Stichting Sylvestercross Soest. ,,Het is een bevestiging dat het goed was een een virtuele editie te organiseren en daarmee toch (een aanleiding tot) een loop te geven om het jaar sportief af te sluiten én daarnaast ons goede doel, de Bas van de Goor Foundation, te kunnen ondersteunen.”

Deze maand begint het bestuur van de stichting alweer met de voorbereidingen voor de volgende (uitgestelde) editie. De 40e Sylvestercross zou moeten plaatsvinden op 31 december (en 30 december).

Iedereen kon in de dagen voor de jaarwisseling een afstand hardlopen en via een app de tijd bijhouden. De uitslagen zijn terug te zien op de website van de Sylvestercross www.sylvestercross.nl

Er was ook een social win actie. De winnaars daarvan zijn te zien op de foto.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie