Organisatie Sylvestercross: ,,Onverantwoord grote groepenl mensen bij elkaar te brengen."
Organisatie Sylvestercross: ,,Onverantwoord grote groepenl mensen bij elkaar te brengen." Jaap van den Broek

Sylvestercross Soest ook dit jaar alleen virtual

20 november 2021 om 12:16 Atletiek

SOEST De Sylvestercross gaat dit jaar opnieuw niet in originele vorm door. Er komt wel, net als in 2020, een virtuele editie. Door de enorme toename van de coronabesmettingen en de verscherping van de coronamaatregelen acht de Stichting Sylvestercross Soest het niet haalbaar, noch verantwoord een Sylvestercross in de duinen en de bossen te houden. De Sylvester by NIght gaat evenmin door.

,,Het is onverantwoord grote groepen deelnemers en vrijwilligers bij elkaar te brengen in de huidige situatie van de pandemie”, zegt Evert ten Kate, voorzitter van de stichting. ,,Ondanks de vergaande voorbereidingen hebben wij moeten besluiten ook dit jaar af te zien van de cross. Wij hopen in 2022 alsnog onze veertigste editie te organiseren.

Dit jaar komt er dus wel weer een virtuele Sylvestercross die volledig doet aan alle coronamaatregelen, met de Bas van Goor Foundation daaraan gekoppeld als goede doel. In samenwerking met het Bentinck Fonds wordt een speciale ‘Virtual G-cross’ voor mensen met een beperking georganiseerd. Deze deelnemers lopen (al dan niet met begeleiding) 1 kilometer op een eigen parcours. 

De app registreert de gelopen afstand en tijd op basis waarvan wij een klassement opmaken

INSCHRIJVING Na inschrijving via de link op www.sylvestercross.nl ontvangt de deelnemer een app. Door deze te downloaden op de mobiele telefoon kan in de periode van 28 tot en met 31 december een afstand van 2, 5 of 10 km worden hardgelopen of gewandeld. De deelnemer bepaalt zelf zijn locatie en parcours. Geheel volgens de corona-regels! De app registreert de gelopen afstand en tijd, op basis waarvan een klassement kan worden opgesteld. Dat zal worden gepubliceerd op de site van de Sylvestercross.

KOSTEN Deelname kost 5,00 euro voor alle afstanden (bij inschrijving t/m 27 december 12.00 uur, daarna 6,00 euro). De G-cross is gratis. Mensen kunnen daarnaast een donatie doen aan de Bas van de Goor Foundation. Iedere deelnemer krijgt begin januari een aandenken aan de Virtual Sylvestercross thuisgestuurd! Mensen die zich al hadden ingeschreven krijgen drie euro korting.

FOTOWEDSTRIJD De deelnemers worden opgeroepen om mee te doen aan een wedstrijd om leuke foto’s van de eigen loop in te sturen. Uit de ingezonden foto’s kiest de organisatie per afstand de drie leukste. De inzenders hiervan krijgen gratis startbewijzen voor de Sylvestercross van 2022.

Voorzitter Ten Kate: ,,Wij roepen iedereen nadrukkelijk op de coronamaatregelen in acht te nemen, drukke punten te mijden en de onderlinge afstand te bewaren.”

Dit jaar weer geen zand, maar een virtuele cross. Iedereen bepaalt zijn eigen parkoers.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie