Dit jaar geen wandeling, maar een herderstocht als kersttheater in de kerk.
Dit jaar geen wandeling, maar een herderstocht als kersttheater in de kerk. Jaap van den Broek

Herderstocht Soest dit jaar als kersttheater in de Petrus en Pauluskerk

22 november 2021 om 12:15 Religie

SOEST De elfde editie van de Herderstocht kon vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar komt er een één in aangepaste vorm, in de Petrus en Pauluskerk. De organisatie heeft besloten dat de traditie van kerst en de herderstocht dit jaar niet gemist kan worden, zolang dit volgens de richtlijnen van de overheid mag.

Normaliter maakten de deelnemers vanuit Cabrio een wandeling door het bos en kregen ze onderweg tien, elf scenes te zien. De route was gemarkeerd met brandende waxinelichtjes. Dit keer wordt het kerstverhaal verteld op het podium in de rooms-katholieke kerk op het Kerkplein.

Het publiek maakt kennis met Herodes, de drie wijzen en natuurlijk zijn Jozef en Maria er ook. Naast de personen uit de bijbel zullen er nog andere personen op het podium staan.

We denken wel dat deze uitvoering past in de waardevolle traditie van de afgelopen jaren

WAARDEVOLLE TRADITIE ,,In een uur proberen we het kerstverhaal in de kerk te vertellen”, zegt Dennis Ter Beek-Suijkerbuijk namens de organisatie. ,,Helaas kan dat dit keer niet met de magie in de bossen bij Cabrio zoals we dat andere jaren gedaan hebben. Wij denken wel dat deze uitvoering past in de waardevolle traditie van de afgelopen jaren.”

De herderstocht is in de Petrus en Pauluskerk op zaterdag 18 december. Het is daarmee eerder een kersttheater dan een herderstocht. Doordat de bezoekers op anderhalve meter in de kerkbanken blijven zitten is de kans op besmetting klein, hoopt de organisatie. Daarnaast zal er een maximum aantal beschikbare plekken zijn, zodat de kerk niet vol komt te zitten.

TWEE VOORSTELLINGEN Er zijn twee voorstellingen, om 17.30 en 19.30 uur. Kaarten (1,00 euro per persoon) kunnen gekocht in De Fakkel.

De organisatie vraagt kaarthouders en belangstellenden nadrukkelijk om de website in de gaten te houden. Niet uitgesloten is dat de coronamaatregelen verder worden aangescherpt, als er al niet een lockdown wordt ingesteld. Mocht de herderstocht uiteindelijk niet door kunnen gaan, dan zal dat worden vermeld op https://herderstochtsoestblog.wordpress.com/.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie