Opvallende horeca wissel in Baarn.
Na 23 jaar verlaten Ruud en Mieke Bouwman restaurant de Generaal en maken een doorstart op de Brink in Baarn.
Het was best nieuws in Baarn, de Generaal is al die tijd een goed lopend restaurant geweest.
De verhuizing is ingezet, mede vanwege hun leeftijd, om met een kleinere organisatie te gaan werken (de Generaal heeft momenteel 55 personeelsleden).
Ruud en Mieke Bouwman hebben Dorsthuys Demmers & Spijslokaal op de Brink in Baarn gekocht.
Het Baarnse horeca echtpaar gaat op 5 september verder met
Opvallende horeca wissel in Baarn. Na 23 jaar verlaten Ruud en Mieke Bouwman restaurant de Generaal en maken een doorstart op de Brink in Baarn. Het was best nieuws in Baarn, de Generaal is al die tijd een goed lopend restaurant geweest. De verhuizing is ingezet, mede vanwege hun leeftijd, om met een kleinere organisatie te gaan werken (de Generaal heeft momenteel 55 personeelsleden). Ruud en Mieke Bouwman hebben Dorsthuys Demmers & Spijslokaal op de Brink in Baarn gekocht. Het Baarnse horeca echtpaar gaat op 5 september verder met "Het Dorsthuys”. De gebroeders Demmers gaan al hun aandacht vestigen op restaurant Eemlust en het nieuw te openen Italiaans restaurant in vanouds restaurant. Greenfields in Baarn. Meer info bij Ruud Bouwman 06 - 5133 7002 Caspar Huurdeman

Van De Generaal naar Het Dorsthuys

Zakelijk

Na 23 jaar nieuw horeca-avontuur voor Ruud en Mieke Bouwman.

SOEST/BAARN Voor Ruud Bouwman en zijn vrouw Mieke is De Generaal aan de Lt. Gen. van Heutszlaan in Baarn sinds 1 januari 2000 het decor van hun horecaleven. Na bijna 23 jaar is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Het horeca-echtpaar verruilt per 1 september het bekende restaurant voor Het Dorsthuys aan de Brink.

Ruud Bouwman kijkt om zich heen terwijl hij zojuist plaats heeft genomen op het terras van ‘zijn’ Generaal. Het is, zoals altijd, goed toeven, wanneer de zon de gasten verwarmt. Met het uitzicht op de Baarnse bossen en het natuurconcert van merels en mussen is de rust een welkome traktatie naast het kopje koffie of het biertje. ,,Dit is het mooiste terras van de regio”, zegt Ruud met stelligheid. ,,Maar ik ben natuurlijk niet objectief.”

MILLENNIUM Dat laatste is te begrijpen. Ruud en zijn vrouw Mieke zijn sinds de eerste dag van het millennium de managers van het Eethuys Café De Generaal. Het eeuwenoude sfeervolle stationsgebouw is sinds 1 januari 2000 hun tweede huis. Ruud: ,,Wij hadden een eetcafé in Krimpen aan de IJssel en we woonden in Barendrecht. Sinds het begin van deze eeuw is ‘Drecht’ eraf voor ons en wonen we met heel veel plezier in Baarn.”

EMOTIONEEL De Generaal is als een pleisterplaats voor mensen uit Baarn, Soest en andere plaatsen in de regio. Voor Ruud en Mieke is het restaurant een markering in hun horecaleven. ,,Zoveel euforische momenten hier meegemaakt. De aanbouw van de serre en het terras, de fantastische band met de vaste gasten. De afgelopen 23 jaar in één zin vraag je? De Generaal was de mooiste tijd van mijn leven. Ik zou er bijna emotioneel van worden als ik denk aan die mooie tijden met onze fijne ploeg loyale mensen. Een aantal daarvan werkt hier al jaren, dat is echt uniek in de horeca.”

GOEDE BESTEMMING Zelfs in coronatijd toen de deuren van de horeca hermetisch gesloten waren kwam Ruud met zijn Generaal in het nieuws. De volledige voorraad van het restaurant ging richting de Voedselbank. ,,Natuurlijk waren we toen liever opengegaan, maar het was een prettig idee dat het voedsel een goede bestemming kreeg.”

Ondanks de fijne tijd en de mooie vooruitzichten voor De Generaal als geliefde plek voor wandelaars en fietsers gaan Ruud en Mieke het bekende ‘Eethuys’ verlaten. Dat vraagt om een uitleg.

Ruud: ,,Wij zijn toe aan een nieuwe uitdaging en die wilden we alleen aangaan als er echt iets moois op ons pad zou komen. De broers Demmers verruilen hun Dorsthuys Demmers voor Greenfields. Dat was voor ons een mooie gelegenheid om die mooie plek aan de Brink over te nemen. Wij wonen nu 23 jaar in Baarn en ik ben actief in allerlei netwerkgroepen. Dan voelt het fijn om in Baarn te blijven op een mooie locatie, midden in ons dorp.”

VOLGENDE HOOFDSTUK ‘Van De Generaal naar Het Dorsthuys’, dat is de titel van het volgende hoofdstuk in het kleurrijke leven van Ruud en Mieke Bouwman. ,,Wij handhaven de naam Dorsthuys en starten op 1 september. Met een klein team gaan wij een mooie beleving voor onze gasten creëren. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar twee zelfstandig werkende koks en een leerling of stagiaire.”

Ruud neemt een slok van zijn water en kijkt naar de passerende trein. ,,Dat is de metafoor van onze nieuwe avontuur, die trein daar. Soms komt er een paar keer in je leven een kans voorbij als een rijdende trein. Aan jezelf is dan de keuze om wel of niet op die trein te springen. Wij hebben ervoor gekozen om de trein te pakken.”

MOOISTE BAAN TER WERELD De Generaal is op zoek naar een nieuwe manager of managersechtpaar. ,,Een unieke kans als je een goedlopende horecazaak wil leiden”, zegt Ruud. ,,Dit is de mooiste baan ter wereld. Informeer bij mij en ik kan je alles vertellen over De Generaal. Want ondanks dat Mieke en ik de zaak verlaten blijft De Generaal ons enorm dierbaar.”

Meer info:
Ruud Bouwman
06-51337002
info@hetdorsthuys.nl

advertentie
advertentie