Afbeelding
Eigen foto

Wim Verheul (Verandi) denkt mee met elke klant, groot of klein: ‘Je kunt het in deze branche zo mooi maken als je wilt’

Zakelijk

SOEST/BAARN Een blik op de website van Verandi en je krijgt spontaan een zomergevoel. Het aanbod van topkwaliteit zonweringen, Softub, harde spa’s, hottubs, overkappingen en (buiten)sauna’s maakt hongerig naar het luxe buitenleven. Heerlijk ontspannen met goede vrienden, een goed glas en een mooie salade. Het werk ‘er naartoe’ is bij de vakmensen van Verandi in de beste handen.

De belangrijkste specialisatie zit hem bij Verandi in het leveren en monteren van overkappingen en tuinkamers, zonwering, composiet terrasvloeren en schuttingen. Juist op het gebied van overkappingen komt de vakman naar voren, zegt eigenaar Wim Verheul over het werk van zijn collega’s. Zij maken de dromen waar, die de klant met de ontwerpafdeling bespreekt. ,,Zelf kan ik niet zoveel”, zegt hij met een glimlach. ,,Dat wil zeggen, ik heb van alles wat we doen een beetje verstand en ben altijd nieuwsgierig naar wat er mogelijk is op het gebied van overkappingen. Dat is eigenlijk alles wat de klant wil, in elk matweriaal dat hij wil. We kunnen delen van de tuin overkappen, maar ook het buitenzwembad of de tub. En voor de horeca overkappen we complete terrassen. Daardoor heeft de ondernemer in één keer een bescherming tegen regen én tegen de zon. Tegelijk krijgen de gasten het licht dat ze nodig hebben. Dat geldt natuurlijk ook voor particulieren. Ook als het regent wil je buiten zitten en zoveel mogelijk licht meepikken. Daar zorgen wij voor.”

EERSTE COMBINATIEOPDRACHT Het succes van Verandi begon ooit op een beurs voor 55plussers. Daar klopten mensen aan met vragen over een spa voor in de tuin, maar dan wel graag met de luxe van een overkapping. Geen probleem, zeiden Wim Verheul en zijn collega’s. ,,We hadden dat nog nooit in combinatie gedaan, maar we hadden alle vertrouwen dat het kon. Daarom zijn we aan het tekenen gegaan en hebben voor die mensen een prachtig product gemaakt. Ik weet het nog goed, het was in Dongen en het was onze eerste combinatieopdracht. De klant vond het prachtig. Dat hebben we wel even gevierd.”

Inmiddels zijn we tien jaar en een indrukwekkende serie nieuwe projecten verder. Bij Verandi denken ze mee met elke klant, of die nu een groot of een klein budget heeft. ,,Dat maakt voor ons echt geen verschil. Als ik in een straat meerdere bewoners van sociale huurwoningen kan helpen met een mooie overkapping op het terras, en ik loop dan een paar dagen later door die tuinen, dan ben ik echt blij voor die mensen. Hun huis heeft er dan in een paar dagen een nieuwe woonfunctie bij gekregen en daar word je gelukkig van.”

VERTROUWEN Maar ook voor grote projecten draaien de vakmensen van Verandi de hand niet om, zegt Wim Verheul trots. ,,Je kunt het in deze branche zo gek maken als je wilt. Het is maar net wat de klant mooi vindt.Vaak hebben mensen bij de buren of online dingen gezien en daar komen ze mee bij ons. Wij gaan dan met ontwerpen aan de slag en uiteindelijk staan dan onze die-hard vakmensen bij die klant te werken. Doordat we alles in eigen hand houden, is het resultaat altijd naar onze zin. En als er eens iets niet helemaal goed gaat, dan passen we het aan. Geen probleem. Het draait in dit vak om vertrouwen en dat beschamen wij nooit. Ik heb nog geen klant gesproken die achteraf zei: ,,Was ik er maar nooit aan begonnen.”

Minervaweg 3 Baarn (bij Nijhof)
Tel: 06 1153 1918
www.verandi.nl

advertentie
advertentie