Afbeelding
Foto Pexels

Zo eenvoudig is het uitkiezen van raamdecoratie voor kunststof kozijnen

26 mei 2023 om 15:09 Partnercontent

Ga je binnenkort verhuizen naar Soest? Dan komt er een boel geregel op je af. Zo moet je natuurlijk op den duur de woning ook inrichten. Daarbij is raamdecoratie een belangrijk onderdeel; de juiste raamdecoratie maakt jouw woning namelijk af. Fijn dat jouw toekomstige huis kunststof kozijnen heeft, maar hoe zit het met de raamdecoratie? Eigenlijk is het kiezen van raamdecoratie voor kunststof kozijnen helemaal niet zo heel lastig als wat de meeste mensen denken: hieronder leggen we het voor je uit.

1. Kies welke raamdecoratie het beste bij jouw woning past

Raamdecoratie is er in verschillende soorten en maten, zo is het aanbod in raamdecoratie voor kunststof kozijnen ook erg groot. Zo heb je bijvoorbeeld plisségordijnen, jaloezieën of rolgordijnen die allemaal geschikt zijn voor kunststof kozijnen. En dat allemaal zonder te hoeven boren in de kozijnen! Dat is natuurlijk wat je wil voorkomen, zodat jouw kunststof kozijnen intact blijven. Kies daarom welke soort gordijnen het beste bij jouw woning passen, zowel bij de binnen- als de buitenkant. Gordijnen kunnen namelijk de uitstraling van jouw woning bepalen. Een tip: je kunt plisségordijnen, jaloezieën of rolgordijnen ook combineren met overgordijnen of inbetweens. Dat geeft nét iets meer sfeer en verbetert ook nog eens de akoestiek.

2. Bepaal de maat van de raamdecoratie

Heb je bepaalde gordijnen gevonden die passen bij jouw woning? Dan is het hoogtijd om de maat van de raamdecoratie te bepalen. Het is belangrijk dat de raamdecoratie goed aansluit op de kozijnen. Zo moeten de gordijnen natuurlijk niet te groot, maar ook niet te klein zijn. Je wil niet dat het gordijn niet tussen het kozijn past of dat er kieren ontstaan. Daarom is het belangrijk om secuur dit klusje te verrichten. Pak daarom een meetlat erbij en bepaal de maat van de raamdecoratie. Vind je dit te ingewikkeld? Dan kun je natuurlijk ook professionele hulp inschakelen, zodat je zeker weet dat het goed gaat.

3. Geschikt voor allerlei soorten ramen

Raamdecoratie voor kunststof kozijnen zijn er in allerlei soorten en maten. Dat betekent ook dat er altijd wel een optie voor jouw raam tussen zit. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voor draaikiepramen met een kunststof kozijn passende raamdecoratie te vinden. Dit kun je vinden wanneer je zoekt op ‘raambekleding draaikiepraam’. En ook hierbij geldt weer: de montage verloopt zonder te hoeven boren. Dus voor welk soort raam je ook een gordijn zoekt, er is altijd wel een geschikte optie te vinden die ook mogelijk is voor kunststof kozijnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie