Afbeelding
Foto: Pixabay

Hoe kies je raamdecoratie voor een kunststof draai kiepraam?

22 februari 2022 om 10:56 Partnercontent

Veel nieuwbouwhuizen hebben tegenwoordig draai- en kiepramen. Dat heeft meerdere voordelen. Doordat het zowel mogelijk is om het raam te draaien als te kiepen, zijn er veel mogelijkheden om je woning te ventileren. Daarnaast is het handig dat je vanwege het draaien de buitenkant van het raam binnen schoon kunt maken. Dat scheelt moeite.

 Het vinden van de juiste raamdecoratie voor draai- en kiepramen kan wel een uitdaging zijn.

Aangezien draai- en kiepramen vaak kunststof kozijnen hebben, kun je zoeken naar raamdecoratie kunststof kozijnen.

Let op de montage

Omdat je te maken hebt met kunststof kozijnen en ramen die kunnen kantelen, is het handig om te letten op hoe de raamdecoratie wordt gemonteerd. Om de kozijnen niet te beschadigen dien je op zoek te gaan naar raamdecoratie die je op de kozijnen kunt plakken of op de muur kunt bevestigen. Zo hoef je niet te boren of te schroeven. Er zijn in de meeste gevallen plakbare cassettes beschikbaar of mogelijkheden om de decoratie aan de muur te bevestigen.

 Bovendien kunnen de ramen worden gekanteld. Dan is het wel zo fijn als de raamdecoratie dat ook doet. Als dat niet het geval is kan de raamdecoratie zijn zonwerende functie verliezen.

Mogelijke soorten

Om de zoektocht naar geschikte raamdecoratie makkelijker te maken geven we een paar voorbeelden van geschikte opties. Bij Inhuis Plaza vind je per type raamdecoratie meerdere producten van hoogwaardige kwaliteit. 

Rolgordijnen

Het rolgordijn is een populair type gordijn. Veel mensen met draai- en kiepramen kiezen voor het rolgordijn. En dat heeft zo zijn redenen. Met een rolgordijn kun je qua design alle kanten op en dat voor een gunstige prijs. Je hoeft niet te diep in de buidel te tasten om een mooi rolgordijn aan te schaffen. Of dat nu een verduisterend rolgordijnen is of een knaloranje variant, er zijn genoeg opties.

 De bevestiging kan zonder boren en schroeven worden gerealiseerd. Door middel van zijgeleiding kun je het rolgordijn op en neer bewegen in een soort rail. Op die manier blijft het rolgordijn ook tegen het raam bevestigd.

Plissé gordijnen

Ook bij plisségordijnen is het het geval dat ze eenvoudig kunnen worden gemonteerd op een draai- en kiepraam. Het is een erg functioneel type raamdecoratie. Het geeft een prettige lichtinval en ook op het gebied van privacy is het een fijne optie. Het kent namelijk een top down en bottom up systeem. Dat wil zeggen dat je zowel de onderkant als bovenkant van het gordijn kunt bedienen. Daarenboven zijn plisségordijnen er in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd wel iets bijzit dat bij jouw woning past. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie