Afbeelding
Foto: Shutterstock

De voordelen van een nieuw dakraam

Partnercontent

Net zoals veel andere onderdelen in en rond het huis, moeten dakramen ook eens in de zoveel tijd vervangen worden. Maar wanneer is het tijd voor een nieuw dakraam? Is jouw raam wazig? Dan raden we aan om het dakraam te vervangen, aangezien het raam dan lek is. Een nieuw dakraam heeft ook nog eens veel voordelen, waaronder bedieningsgemak en goede isolatie. In dit artikel hebben we een aantal voordelen voor je op een rij gezet. 

Geniet van extra bedieningsgemak

Het is een groot voordeel dat een nieuw dakraam erg eenvoudig te openen is. Daarbij zijn er verschillende opties wat betreft de bediening. Zo kun je kiezen voor een speciale stang om het raam mee te openen. Of ga voor een luxe uitvoering. Bij een wat luxere uitvoering kun je het raam elektrisch openen. Dit doe je aan de hand van de wandbediening. Hiermee open je het raam met één druk op de knop! 

De waarde van je huis stijgt

Wanneer je een oud dakraam vervangt, van bijvoorbeeld het merk VELUX, krijg je er een mooie nieuwe voor terug. Ga je jouw VELUX dakraam vervangen? Dan stijgt de waarde van jouw huis. Een kapot raam drukt namelijk de verkoopprijs van jouw woning. Een nieuw dakraam ziet er juist modern en strak uit, waardoor je huis van binnen en buiten er veel beter uitziet. 

Profiteer van betere isolatie

Een oud dakraam heeft een minder goede isolatie dan een nieuwe variant. Nieuwe dakramen bestaan namelijk vaak uit dubbel glas. Dit dubbele glas houdt de warmte vast in de winter en houdt de hitte buiten in de zomer. Hierdoor hoef je minder uit te geven aan de verwarming en airconditioning. 

Een nieuw dakraam is duurzaam

Het ontwerp van een nieuw dakraam is vaak grondig getest. Hierdoor weet de fabrikant zeker dat jouw nieuwe raam verschillende weersomstandigheden kan doorstaan. Het nieuwe dakraam is van stevig materiaal gemaakt, waardoor het jarenlang meegaat. Wil je zeker weten dat het dakraam jarenlang meegaat? Laat het dan plaatsen door een erkende partij zoals Dakraam Garant. Zij zorgen ervoor dat het raam op de juiste manier geplaatst wordt, zodat je een lange tijd van de voordelen van een goed dakraam kan genieten. 

advertentie