Afbeelding
Foto: Pixabay

Loopt het bedrijf niet naar wens? Deze 5 mensen gaan je helpen

23 mei 2023 om 07:54 Partnercontent

Dat ondernemen niet eenvoudig is, zal iedere ondernemer beamen. Goede periodes zijn er gelukkig volop, maar er zijn ook tijden waarin het wat minder gaat. Dat is uiteraard nog niet het moment om in de stress te schieten. Bedrijven die altijd in de hoogste versnelling draaien zijn echt uitzonderingen. Wordt het echter structureel dat je in de eerste versnelling blijft steken, dan gaat er iets niet goed. Weet je niet hoe je nog uit deze neerwaartse spiraal kunt komen? In dit artikel ontdek je welke 5 mensen, of functies, je gaan helpen.

Executive assistant

Een executive assistant is iemand die weet wat ervoor nodig is om een organisatie te laten draaien. Loop je vast met zaken zoals agendabeheer? Of het lukt het niet om een zakenreis goed te plannen? Dan is het de hoogste tijd om een executive assistant in te huren. Deze persoon is een organisatorisch talent en weet hoe er gecommuniceerd moet worden. Een goede assistent is (op zijn minst) tweetalig en kent stress alleen uit het woordenboek.

Management assistant

Het Management Team is vaak niet te benijden. Niet alleen moeten er cruciale beslissingen worden genomen, er moet ook nogal wat vergaderd worden. Die vergaderingen moeten worden voorbereid en ieder MT-lid moet de juiste notulen ontvangen, een overzichtelijke agenda met de belangrijke vergaderdata en nog veel meer. Wie kan dit het beste doen? Dat is niet iemand uit het MT, maar een management assistant. Deze persoon is veel meer dan een notulist of iemand die voor de koffie zorgt. De management assistant is de onmisbare en vaak ontbrekende schakel in een soepel werkend MT.

Interim commercieel directeur

Loopt de verkoop de laatste tijd minder? Dan is het hoog tijd om iets te veranderen. Teruglopende inkomsten zijn voor geen enkele ondernemer goed. Nu kan dit makkelijk gestoken worden op een economische crisis, een veranderende markt of een oorlog. Niet dat dit geen legitieme redenen zijn, maar het is geen excuus om niks te doen. Een interim commercieel directeur kan de boel opschudden, in de goede zin van het woord. Dit zijn ervaren mensen, die jarenlang als manager of directeur hebben gewerkt. Maak gebruik van hun ervaring om het salesteam en het bedrijf weer vlot te trekken.

Een adviseur

Voor ondernemers is het lastig om de helikopterview te behouden. Dat is niet vreemd, je bent immers hele dagen met je bedrijf bezig. Het is dan ook goed om met iemand te kunnen overleggen die meer afstand heeft. Een persoonlijk adviseur komt in deze prima van pas. Deze persoon hoeft heus niet uit dezelfde branche te komen. Soms is dit zelfs beter, om tot nieuwe inzichten te komen.

De net afgestudeerde

Het voordeel van kansen is dat ze overal liggen. Je moet ze alleen zien en daar zit het probleem vaak. Een frisse blik doet wonderen. Dit kan van een ervaren adviseur komen, maar net zo goed van een pas afgestudeerde. Vol motivatie en vol creatieve ideeën. Waarom niet?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie