Afbeelding
Foto: Pixabay

5 tips om geld te besparen als je gereedschap koopt

17 april 2023 om 12:51 Partnercontent

Met zoveel gereedschap in alle prijsklassen, is het soms moeilijk om te weten welke de beste waarde biedt en hoe je de beste prijs kunt krijgen. Gebruik daarom de volgende tips bij gereedschap kopen van mastertools.nl. Je bespaart dan geld maar krijgt zeker geen spijt van je aankopen! 

Ga voor één merk

Wat voor gadgets geldt, geldt ook voor tools: als je eenmaal in het ecosysteem van een fabrikant zit, is het gemakkelijker en goedkoper om daar te blijven dan om meerdere producten van meerdere makers te hebben. Dit geldt vooral in het tijdperk van snoerloos gereedschap. Je bespaart geld door slechts één batterij en oplader te kopen en die batterij in het gereedschap te steken dat je gebruikt. Het Ryobi 18V One+-systeem heeft bijvoorbeeld meer dan 50 gereedschappen die hetzelfde batterijplatform gebruiken, waardoor je alles van een boorhamer tot een onkruidtrimmer tot een afvoervijzel met dezelfde batterij kunt aandrijven. 

Koop op het juiste moment

Het is geen verrassing dat er in de aanloop naar Vaderdag en Kerstmis gereedschappen in de uitverkoop zijn. Maar je weet misschien niet hoe agressief de prijzen van tools worden verlaagd. Vanaf oktober zie je namelijk 40 tot 60 procent korting op de feestdagen. De grootste kortingen vinden bovendien plaats op Black Friday en Cyber Monday. Dit zijn dan ook de beste momenten om gereedschappen te kopen als je geld wilt besparen. 

Koop een set

Als je je gereedschapskist moet aanvullen of een aantal oudere stukken moet vervangen, dan zijn de pakketdeals waarmee je meerdere gereedschappen tegelijk kunt kopen, echt een besparing. Je kunt tot 30 procent minder uitgeven in vergelijking met het afzonderlijk kopen van elk gereedschap. Vooral in het tijdperk van snoerloos gereedschap kunnen combo’s een goede deal zijn. Je kunt dan namelijk meerdere gereedschappen kopen, maar je hoeft maar één accu en oplader aan te schaffen, wat goedkoper is dan een accu en oplader voor elk afzonderlijk.

Kijk op het internet

Niet alle goede deals zijn verkrijgbaar in fysieke winkels. Websites van retailers kunnen unieke promoties aanbieden, zoals verschillende gereedschapscombinaties en kortingen ten opzichte van wat in de winkel wordt vermeld, simpelweg omdat je niet alles in een winkel kunt passen. Vaak is de verzending bovendien ook nog eens gratis. Het is daarnaast een goed idee om online te kijken als je gereedschap wilt kopen omdat je zo de prijzen gemakkelijk en snel kunt vergelijken. 

Koop alleen wat je nodig hebt

We kennen allemaal wel iemand wiens garage vol staat met eersteklas gereedschap in onberispelijke staat, omdat ze zelden worden gebruikt. Zonde! Voor weekendstrijders en doe-het-zelvers heeft het bovendien geen zin om extra te betalen voor gereedschap met functies die je nooit zult gebruiken of voor duur gereedschap dat je een paar keer per jaar zult gebruiken, vooral als er goedkopere versies beschikbaar zijn. De uitzondering is wanneer je een upgrade nodig hebt om een bepaalde taak uit te voeren of wanneer je een hobbyist bent, zoals een houtbewerker, die veel kilometers op je gereedschap zal maken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie