Afbeelding
Photo door Michael S via Unsplash

Verder studeren maar je weet nog niet welke richting?

7 december 2022 om 10:53 Partnercontent

Als je wilt gaan met studeren, maar niet weet welke richting je op wilt gaan, kan het erg lastig zijn om een goede keuze te maken. Er zijn enorm veel verschillende studies en het maken van zo’n belangrijke keuze kan overweldigend zijn. Wij helpen je graag bij het maken van deze keuze. Als je benieuwd bent hoe je het beste een studie kan kiezen en welke studie het beste bij jou past, lees dan snel verder!

Afwegingen

Er komt heel erg veel kijken bij het kiezen van de juiste studie, het is belangrijk om factoren zoals de huidige banenmarkt mee te nemen in je keuze. Je wilt natuurlijk niet een studie kiezen waar je geen werk mee kunt vinden. Je kunt zelf een analyse maken van dingen die mensen altijd zullen blijven doen en dingen die er altijd zullen zijn. Mensen zullen altijd op vakantie blijven gaan en hebben dus de behoefte aan een verblijfplaats. Een studie als hotel management zal dus geen verkeerde keuze zijn met het oog op de toekomst.

De belangrijkste factoren

Als je een studie wilt kiezen, dan komt je keuze neer op een paar belangrijke factoren. Het salaris, de huidige en toekomstige banenmarkt en of het aansluit op jouw interesses en passies. Het is van essentieel belang dat je al deze factoren afweegt. Vraag jezelf af, zal deze studie mij helpen bij het vinden van een baan in de toekomst? Sluit deze studie aan op mijn interesses en passies? Kan ik een goed salaris krijgen als ik een baan ga zoeken in deze sector? Vooral de toekomst factor speelt een grote rol, er zijn steeds meer banen die verdwijnen en dus ook studies die overbodig worden. Of die simpelweg niet zoveel gewenst meer zijn. Een aantal goede studies zijn: HBO Communicatie, informatica/ict, techniek, docentenopleidingen en bedrijfskunde. Dit zijn allemaal studies die een goede toekomst hebben. Daarnaast is het goed om te kijken waar er nu en waarschijnlijk de komende jaren tekorten zijn. We hebben een enorm tekort aan docenten, je weet dus dat de kans op een baan erg groot is.

 Kortom, als je wilt gaan studeren, maar niet weet welke richting je op wilt gaan, kan het erg lastig zijn om een goede keuze te maken. Zorg ervoor dat je factoren zoals de huidige en toekomstige banenmarkt meeneemt in je keuze. Op deze manier heb je na het afronden van je opleiding ook snel een baan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie