Afbeelding
Foto door Erik Mclean via Pexels

Waarom beveiligingscamera’s een goede investering is voor je bedrijf

21 februari 2023 om 07:10 Partnercontent

Beveiligingscamera’s zijn tegenwoordig bijna overal. Zonder dat de meeste mensen daar bewust van zijn, worden ze in de stad bijna constant vastgelegd op beeld. Meestal wordt er niet veel met die beelden gedaan, behalve wanneer er sprake is van een misdrijf. In zo een geval worden beveiligingscamera’s vaak geraadpleegd. Ze kunnen dan doorslaggevend zijn op verschillende gebieden. Zo kunnen ze een belangrijke rol spelen in rechtszaken en bij de opsporing van criminelen. Beveiligingscamera’s hebben daarnaast nog meer voordelen. In dit artikel ontdek je drie redenen om te investeren in beveiligingscamera’s voor je bedrijf.

Diefstalpreventie

Beveiligingscamera’s zijn bij uitstek geschikt ten behoeve van diefstalpreventie. De voorkeur van een crimineel zal immers altijd uitgaan naar het bedrijf zonder beveiligingscamera’s dan het bedrijf met beveiligingscamera’s. Dit heeft allemaal te maken met de kans dat de crimineel na diefstal wordt opgepakt. Wanneer de dief is vastgelegd op beeld, is de kans namelijk veel groter dat hij of zij wordt opgespoord dan wanneer er geen enkel spoor te bekennen is. Bovendien kunnen beveiligingscamera’s in grote misdrijfzaken de nodige bewijslast opleveren. Dit kan in een rechtszaak het verschil maken tussen een straf en een vrijspraak. Ben je op zoek naar de beste beveiligingscamera voor diefstalpreventie? Bekijk dan of een spy cam wat voor je is. Dit soort camera’s zijn onderscheidend ten opzichte van gewone camera’s vanwege de moeilijke zichtbaarheid.

Productiviteit

Naar het voorkomen van diefstal, hebben beveiligingscamera’s ook nog een hele andere functie. Zo kunnen ze bijdragen aan een verbeterde productiviteit van werknemers. Wanneer je wordt gefilmd, ben je namelijk minder snel geneigd om afleidende dingen te doen op de werkvloer. Je leidinggevende kan immers altijd meekijken. Dit verbetert de productiviteit op het werk. Aangezien sommige werknemers het mogelijk niet prettig vinden om gefilmd te worden, is het wel aan te raden om eerst toestemming aan ze te vragen alvorens je camera’s bij je bedrijf ophangt.

Bedrijfsconflicten

Tot slot kan een draadloze beveiligingscamera oplossing bieden bij bedrijfsconflicten. Wanneer een bepaald conflict is vastgelegd op beeld, kan er namelijk worden gehandeld op basis van feiten in plaats van louter op basis van verhalen.

We kunnen wel concluderen dan beveiligingscamera’s de investering meer dan waard kunnen zijn. Alhoewel je van tevoren nooit zeker weet of je ze ook daadwerkelijk nodig gaat hebben, zul je na een diefstal of bedrijfsconflict blij zijn wanneer je bewijsmateriaal hebt. Daarnaast kunnen ze ook bijdragen aan een verbeterde productiviteit op de werkvloer. Hiermee kun je de investering zelfs al terugverdienen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie