Afbeelding
Foto Adobe Stock

Bedrijfshack voorkomen? Regel deze zaken!

Partnercontent

Het is de angst van ieder bedrijf wat online actief is; een grote online hack of DDOS aanval. Voor je het weet liggen al je gegevens op straat, niet alleen ontzettend vervelend voor jezelf maar ook vooral voor al die klanten in je bestand. Ook hun gegevens zijn voor iedereen vindbaar en daarnaast daalt direct ontzettend het vertrouwen in jouw bedrijf. Het kan je zelfs bestaande klanten kosten en toekomstige klanten afschrikken. Maar een fout op technisch gebied kan niet alleen ontstaan door een kwaadwillende derde, maar kan ook ontstaan door een fout van jezelf of je personeel. Niets menselijks is ons tenslotte vreemd. Het is dan ook goed om vooraf een aantal zaken op orde te hebben, want we weten allemaal; voorkomen is beter dan genezen.

In de wolken

Een crashende server of eentje die gehackt wordt is een groot gevaar. Dat eerste komt steeds vaker voor nu servers inmiddels ook alweer jarenlang meegaan en niet vervangen worden. Het is dan ook slim om in de zogenaamde cloud te werken. Hiermee zijn je gegevens niet vastgelegd op één plek en kan niet alles verloren gaan wanneer iets fout loopt. Daarnaast zijn cloud oplossingen een uitkomst waar het gaat om plaats en tijd onafhankelijk te werken. Vraag een professioneel bureau je te helpen en je zult de meerwaarde al snel ervaren.

Grote speler

Wanneer jij als bedrijf echt over veel data beschikt en dit alleen maar toeneemt dan is het raadzaam om eens te kijken naar een eigen dataopslag. Dit klinkt complex en dat is het misschien ook, maar het kan wel van grote meerwaarde zijn om diverse redenen. Het zorgt ervoor dat het bestaande netwerk sneller werkt maar ook dat je zelf de veiligheid beheerst. Hoe je zo’n datacenter infrastructuur inricht? Daarvoor raden wij je echt aan een professionele partij in te huren. Daarmee kun jij afstemmen wat nodig is voor jouw bedrijf.

Awareness

De meeste fouten worden nog altijd gemaakt door mensen, en laat je personeel nou net mensen zijn. Het is dan ook aan te raden om je personeel goed op de hoogte te brengen van de gevaren en risico’s van alle data waar ze mee te maken hebben. Bied ze cursussen en trainingen aan op het gebied van phishing en andere gevaren. Bewustwording hierin is zeer belangrijk.

Kortom, het kan nog steeds gebeuren maar probeer het te voorkomen door het nemen van de juiste maatregelen. Wanneer iedereen alert is en de systemen op orde zul je zien dat de kans op een online bedrijfsongeval zeer snel daalt!

advertentie
advertentie