Afbeelding
Foto door Tima Miroshnichenko via Pexels

Met dit 3 stappenplan regel jij de opslag voor jouw bedrijf

15 december 2022 om 07:23 Partnercontent

Je bent een eigen webshop begonnen en na een stroeve start gaat de verkoop nu door het dak. Het gaat zelfs zo hard dat je ruimte tekort komt en een opslagruimte moet regelen voor je voorraad. Het is niet bij elk bedrijf mogelijk om de opslag volledig in hetzelfde pand te houden, dus moet er gekeken worden naar een andere oplossing. Het is vaak een logistiek vraagstuk waar je een goed antwoord op moet vinden. Zorg er dan ook goed voor dat je alles logistiek goed geregeld hebt. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Stap 1 | Reguleer je voorraad

Bij een goed logistiek plan hoor het beheren van je voorraad. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van het runnen van een webshop. Door het goed reguleren van je voorraad, kun je de verkoop van je spullen optimaliseren. In- en verkoop, locatie van de voorraad en retourzendingen. Allemaal onderdelen van je voorraadbeheer die van groot belang zijn. Een goed online systeem kan je uit de brand helpen en overzichtelijk weergeven hoe je voorraad ervoor staat.

Wat belangrijk is bij het beheren van je voorraad, is een goede en centrale locatie om de voorraad in op te slaan. Een opslag in je eigen huis is handig om mee te beginnen, zeker omdat dit geen extra kosten met zich meebrengt. Maar wanneer je eenmaal aan het groeien bent, wordt dit wat onoverzichtelijk. Een oplossing is een opslagruimte huren. Hier staat jouw voorraad veilig en verwarmd en heb je het meeste grip op wat er inkomt en uitgaat. Het is handig om deze ruimte te huren op een centrale plek. Kies daarom voor de opslagruimte Amsterdam of de opslagruimte Rotterdam. Vanaf hier kan het eenvoudig vervoerd worden.

Stap 2 | Groei mee met je webshop

Voorkom dat je te veel betaalt. Bereken daarom precies wat je aan opslagruimte nodig hebt. Of dit nou een paar vierkante meter zijn of een gehele loods, de ruimte moet passend zijn; niet te groot en niet te klein. Ben je nu opeens uit je opslagruimte gegroeid? Geen zorgen, gelukkig bieden opslagruimte verhuurders vaak de mogelijkheid om gemakkelijk van grootte te veranderen. Stel bijvoorbeeld dat je een seizoensgebonden product levert, dan is deze flexibiliteit van groot belang. Dan groeit jouw webwinkel opslag gewoon met je mee. Houd er dus rekening mee bij het uitzoeken van een opslag, of de verhuurder flexibel is of niet. Zo hoef je je geen zorgen te maken over dat je te weinig ruimte hebt voor je voorraad en kun je zorgeloos groeien met je webshop.

Stap 3 | Maak het jezelf niet te moeilijk

Bij het huren van opslag voor je webshop moet je met een aantal zaken rekening houden om het niet te moeilijk te maken voor jezelf. Zorg ervoor dat je opslag op een centrale plek is, maar niet te ver bij jou vandaan. Op die manier ben je sneller bij de voorraad als er problemen zijn, maar ook het ontvangen van vracht die jouw voorraad levert. Het voordeel van opslagruimtes is dat je hier altijd toegang tot hebt en het ook altijd beveiligd wordt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie