Afbeelding
Foto: Unsplash

Besparen op een (sneller) internet abonnement, kan dat?

17 maart 2022 om 11:58 Partnercontent

Nu de energieprijzen alsmaar hoger en hoger worden zoeken veel mensen naar alternatieve manieren om te besparen. En daarvoor hebben we nog een leuke tip klaarstaan: besparen op je internet abonnement. Wie weet kun je voor een lagere prijs zelfs sneller internet krijgen. We vertellen hoe je het eenvoudig zelf checkt!

Internet abonnement vergelijken

Besparen begint met het onder de loep nemen van je huidige abonnement. Wat ben je momenteel maandelijks kwijt en heb je nog een vast contract lopen? Wanneer je huidige abonnement over is gegaan op een regulier abonnement dan loont het vrijwel altijd om over te stappen. Daarvoor vul je eenvoudig een postcode check (ProviderCheck.nl) in om te zien wat het voordeligste internet abonnement van het moment is. Dan zie je al snel dat de korting per maand in de eerste periode van je nieuwe abo oploopt tot 50%. Door over te stappen bespaar je zo tot wel €25 per maand.

Sneller internet voor een lagere prijs

Wie graag overstapt op glasvezel kan er beter de glasvezel check bij pakken. Bij deze razendsnelle vorm van internet is de download- en uploadsnelheid altijd gelijk. Ook hier ontvang je welkomstkorting bij overstap, waardoor je zomaar lager per maand zou kunnen uitkomen in verhouding tot je huidige abonnement. En indien er nog geen glasvezel beschikbaar is op jouw adres dan worden de beste alternatieve aanbiedingen met snel internet aan je getoond.

Razendsnel internet vaker gewenst

Tegenwoordig gaan we met steeds meer apparaten online en dat zorgt ervoor dat de snelheid per apparaat kan afnemen. Door meer thuis werken is een stabiele videoverbinding noodzakelijk, maar daarnaast willen we ook lekker blijven casten, wifi op onze smartphone gebruiken en misschien zelfs slimme verlichting en andere smart home producten gebruiken. Of je kunt geen genoeg krijgen van de browser spelletjes via Soestercourant? Waar je internet ook voor gebruikt, een snelle verbinding is altijd meer dan wenselijk.

Extra besparen door gratis extra’s

En naast dat sneller internet hebben providers nog veel meer voor je in petto wanneer je overstapt. Zeker wanneer je je internet abonnement ook combineert met tv. Zo krijg je bijvoorbeeld een abonnement op een streamingsdienst cadeau, zoals Canal+ Films en Series, ESPN Compleet of het nieuwste Viaplay. Ook een gratis smartphone, sporthorloge of wifiboosters komen in het aanbod voorbij. Dat is wisselend, dus check zeker de huidige deals om te kijken met welke aanbieding jij onder de streep het voordeligst uitkomt door de besparing met deze gratis extra’s mee te nemen in je berekening.

Overstappen kleine moeite

Wie opziet tegen ‘het gedoe’ van overstappen hoeft gelukkig niet te vrezen. Dat overstappen is namelijk zo gebeurd. Vaak profiteer je van kosteloze aansluiting en 100% installatiegarantie. Je hoeft slechts je gegevens in te vullen en je nieuwe provider regelt zelfs het opzeggen van je oude abonnement. Kortom, in slechts enkele simpele stappen kun jij flink wat besparen op de rekeningen, dus zeker de moeite waard om zelf eens te vergelijken.

advertentie
advertentie