Afbeelding
Photo by Scott Webb on Unsplash

Leuke dingen om te doen in de herfst

Partnercontent

De herfst: je bent er dol op of je vindt het helemaal niets. Er lijkt geen tussenweg te bestaan. Mensen die dol zijn op warmte en mooie zonnige dagen, kunnen met de herfst vaak niet goed overweg. Feit blijft ook dat depressies en de zogenaamde najaarsdip op de loer liggen gedurende de herfst. Het is daarom niet gek dat we hier regelmatig tegenop kijken. Inmiddels kunnen we er echter niet meer omheen. De herfst is in Nederland écht begonnen. De dagen worden donkerder, de klok is teruggegaan naar de wintertijd en de temperaturen dalen verder. Gelukkig kun je zo leuk maken als je zelf wilt. Daarom hier de nodige inspiratie voor leuke activiteiten om te ondernemen in de herfst.

Fietstochtje

Fietsen in de herfst? Jazeker! En je bent echt niet de enige die hier ontzettend van kan genieten. Investeer daarom zeker eens in een goede fiets en trotseer de mooiste herfstdagen. Lees Amslod fietsen ervaringen en kies de fiets die bij jou past. Met een e-bike heb je immers altijd het gevoel dat je wind mee hebt. Hierdoor zijn zelfs de guurste dagen voor jou geen enkel probleem meer. Heerlijk genieten van de herfst en het prachtige kleurenpalet van de gevallen bladeren ontdekken op de fietspaden.

Nog een groot voordeel van de herfst is dat het recreatief fietsen enorm afneemt. Hierdoor zijn de fietspaden een stuk leger dan in het hoogseizoen. Dat geeft jou alle ruimte om snelle fietstochtjes te maken en te genieten van de rust op de mooiste herfstdagen.

Wist je dat fietsen ook nog eens ontzettend goed is voor de gezondheid? Niet alleen omdat je lekker in beweging komt en de nodige calorieën verbrandt, maar ook omdat je heerlijk in de buitenlucht bent. Dit zorgt ervoor dat je de nodige vitamines opdoet en de weerstand verhoogt.

Stadswandeling maken

Juist in de herfst is de natuur ontzettend mooi. Dit is dan ook hét moment om een prachtige stadswandeling te maken, de mooiste plekjes te onderzoeken en meer te leren over de plaats waar je woont. Ook leuk om te doen met kinderen. Neem lekker de fiets mee (dus lees niet alleen een Amslod review elektrische fietsen, maar doe er ook echt iets mee!) en ga op pad. Dat is leuk voor het hele gezin en geeft jou de nodige frisse lucht. Iets wat juist nu – nu gezondheid belangrijker is dan ooit – van essentieel belang is.

Groot voordeel van de herfst is dat we in Nederland vaak ook nog eens hele mooie dagen kennen. Het is niet alleen maar kou en regen. Soms stijgen de temperaturen zelfs naar lenteachtige waarden. Daardoor blijft wandelen, fietsen of simpelweg buiten zijn gewoon mogelijk.

Indoor speeltuin

Klettert de regen tegen de ruiten en weet je niet meer wat je moet doen met de kinderen? Dan is een indoor speeltuin natuurlijk ook gewoon nog een optie. Gelukkig telt Nederland veel indoor speeltuinen en is er altijd wel eentje in de buurt. Zo kunnen de kinderen lekker hun energie kwijt, terwijl jij ondertussen tot rust komt met een kopje koffie en iets lekkers. 

advertentie
advertentie