Afbeelding
Photo by PhotoMIX Company from Pexels

Dit is waarom ieder bedrijf marketing nodig heeft

7 mei 2021 om 11:20 Partnercontent

Een hoop mensen denken dat marketing een reclamevideo is of een advertentie in een tijdschrift. Deze vorm van marketing is er nog steeds, maar wordt niet veel gebruikt. Marketing is een erg brede term die ontzettend hard aan het groeien is en de afgelopen jaren ook veel veranderingen heeft gehad. Zo was offline marketing vroeger het belangrijkste en is dit nu online marketing. Maar waarom is marketing dan zo belangrijk en heeft ieder bedrijf marketing ook echt nodig? We gaan even verder kijken om te zien waarom ieder bedrijf marketing wel zeker nodig heeft!

Wat is marketing?

Zoals eerder benoemd, is marketing een erg brede term. Marketing is simpel gezegd een verzameling van alles wat een bedrijf doet om de verkoop te laten stijgen van hun producten en/of diensten. Je kunt marketing op verschillende momenten inzetten en op verschillende manieren. Het is daarnaast ook belangrijk om goed op de hoogte te zijn van je concurrenten en hoe zij de doelgroep benaderen. Het aantal bedrijven blijft stijgen en is het voor ieder bedrijf belangrijk om je zo goed mogelijk te onderscheiden van de concurrenten. Marketing is daarnaast ook een manier om je product en/of dienst te introduceren aan je doelgroep. Het is manier om in contact te komen, en blijven, met je doelgroep.

Hoe zet je marketing in?

Je kunt voor marketing een online marketing Agency inhuren die gespecialiseerd is in het toepassen van diverse marketingvormen voor jouw bedrijf. Dit is handig om te doen wanneer je nog geen marketingafdeling hebt of wanneer je nog niet voldoende kennis hebt hierover. Er bestaan veel marketingvormen en niet iedere vorm is geschikt voor iedere branche. Door eerst onderzoek te doen naar je bedrijf en naar de doelgroep, kunnen we kijken hoe je je doelgroep het beste kunt benaderen. Door daarnaast mee te gaan in de trends, kun je diverse marketingcampagnes opzetten en meer conversies binnenhalen.

Hoe zit het dan met sales?

Het inhuren van marketing bureaus en het toepassen van marketingcampagnes draagt enorm bij voor het behalen van meer conversies. Maar hoe zit het dan met sales? Sales en marketing werken erg veel met elkaar. Alles wat de marketingafdeling binnenhaalt wordt doorgestuurd naar de salesafdeling. De salesafdeling zorgt er uiteindelijk voor dat de potentiële klant ook daadwerkelijk klant wordt. Het is belangrijk voor een bedrijf dat deze twee afdelingen goed met elkaar samenwerken. Hierdoor trekt het bedrijf op de lange termijn meer klanten. 

advertentie
advertentie