Afbeelding
Lokale SEO

Lokale SEO 2021 : zó wordt uw onderneming snel lokaal gevonden

26 maart 2021 om 07:42 Partnercontent

Hoe zorgt u er nou precies voor dat u met uw winkel, onderneming, merk, eenmanszaak of zzp-bedrijf in Soest of de omliggende regio goed zichtbaar bent op internet hedendaags? Online marketing is hiervoor de oplossing waarbij lokale SEO u hierbij gaat helpen. Een aantal slagvaardige tips op een rij! 

Laten we eerst eens beginnen met de uitleg van SEO. SEO betekent Search Engine Optimization. Dit omvat alle online marketing aspecten die worden gebruikt om websites beter vindbaar te maken voor Google en andere zoekmachines. 

Het verschil tussen SEO en lokale SEO

Lokale SEO is weer een andere tak van sport en verschilt van normale SEO. Uw doelstelling binnen uw online strategie dient anders geformuleerd te worden. Lokale SEO is vooral geschikt voor ondernemingen die zichtbaar willen zijn in de regio, terwijl SEO meer landelijk of zelfs internationale zichtbaarheid oplevert dankzij het specificeren op specifieke onderwerpen.

Lokale SEO is een belangrijke manier van klantenbinding verkrijgen. Om deze redenen:

- Circa 50% van de consumenten brengt binnen een dag een bezoek aan de winkel die men online hebben opgezocht;
- Minimaal 18% van de lokale zoekopdrachten resulteert tot een conversie oftewel aankoop;
- Op zijn minst 45% van de zoekopdrachten die gedaan worden, zijn van toepassing op de lokale regio;

Indien uw contactgegevens niet vermeld staan of zelfs foutief gepresenteerd worden, zal een klant in vele gevallen afhaken. 

- Maar liefst 8 op de 10 bezoekers verliezen het vertrouwen in een onderneming bij foutieve of verwarrende contactgegevens;

Start met Google Mijn Bedrijf en mis deze kansen niet!

Deze doorslaggevende stap moet u nemen wilt u lokaal gevonden worden in bijvoorbeeld Soest of omgeving. Dankzij Google Mijn Bedrijf (GMB) presenteert u wie u bent, wat u precies wilt betekenen voor de klant en tevens hoe en wanneer de klant u kan vinden en contacteren.

Content is king

Wie zijn online zichtbaarheid wil vergroten of ontwikkelen, dient tevens te beginnen met het maken van content. Start met blogs, hierbij vertelt u bijvoorbeeld over uw producten of diensten of verschaft u mensen up-to-date informatie en kennis over uw branche. Door in dit soort posts af en toe uw plaatsnaam zoals Soest te laten vallen of juist heel specifiek te vertellen over een project dat u in de buurt van Soest hebt georganiseerd, ziet Google dat u een serieuze speler bent op uw terrein in uw regio. 

Vergroot uw online zichtbaarheid

Indien u online zichtbaar wilt worden dient u aan de slag te gaan met Linkbuilding. U dient links te organiseren afkomstig van andere websites die doorverwijzen naar uw website. Waarom? Het geeft aan hoe populair uw website nou precies is. Des te meer links naar uw website des te meer stemmen uw website verkrijgt. Gaat het dan alleen maar om kwantiteit en niet om kwaliteit? Nee! De site waarop de backlink geplaatst wordt is ook zeer belangrijk. Deze site moet betrouwbaar zijn en moet raakvlakken hebben met de werkzaamheden van uw organisatie. 

SEO kosten: hoeveel kost SEO in 2021?

Dit is natuurlijk maar net waar en hoe ver u wilt gaan met het optimaliseren van uw onderneming. Afhankelijk van de SEO diensten die u kiest, de reikwijdte van het project en indien u het uitbesteed het bureau waarmee u gaat samenwerken, kunt u verwachten dat uw SEO kosten per maand niet hoog zullen zijn. Voor een SEO dienst of project betaald u gemiddeld tussen de €500 en €5.000 in zijn totaliteit. 

advertentie
advertentie