Afbeelding
Lening oversluiten

Lening oversluiten: hoe werkt het?

19 juni 2020 om 08:33 Partnercontent

Tijdens het afsluiten van een lening betaal je maandelijks een vast bedrag plus rente, net zolang tot je deze hebt afbetaald. Maar wist je dat je een hoop geld kunt besparen met het oversluiten van je lening? Het oversluiten van een lening kan in veel situaties zeer kostenbesparend zijn. Bij het oversluiten sluit je een bestaande lening af voor een nieuwe lening. Je kiest een nieuwe kredietverstrekker als deze een lagere rente hanteert. Hierdoor dalen uiteindelijk je totale maandelijkse lasten. Zeker als je in het bezit bent van meerdere leningen is het oversluiten van een lening aan te raden.

Lening oversluiten

Bij het oversluiten van een persoonlijke lening, moet je een boete betalen. Dit is echter niet het geval bij een doorlopend krediet, welke je zonder extra kosten te maken met een nieuw geleend bedrag kunt aflossen. Het is overigens wél belangrijk dat je controleert dat je geen tijdelijke actierente afsluit wanneer je overstapt naar een nieuwe kredietverstrekker. Anders kan het voordeel zomaar uitlopen in een fiasco: wil je bepalen of een lening oversluiten voordeliger uitpakt, dan moet je uit kunnen gaan van een voorspelbaar, stabiel rentebedrag.

Nieuwe lening afsluiten

Binnenkort een nieuwe lening afsluiten? Dan is het van belang dat je allereerst een goed overzicht hebt over de rente die je op dat moment bij je kredietverstrekker betaalt. Als dit eenmaal duidelijk is, kun je actief op zoek gaan naar verstrekkers die een lagere rente aanbieden. Lees daarbij goed de kleine lettertjes, want wat goedkoper lijkt hoeft niet goedkoper te zijn.

Het merendeel van de kredietverstrekkers besteed uitgebreide aandacht aan service en transparantie. Zo zal een dienst als Overstappen.nl je met genoegen te woord staan bij eventuele vragen over vergelijkingen en mogelijkheden. Op dezelfde website vind je een transparante tool voor het bepalen van de laagste rente: handig, want uiteenlopende factoren – zoals het doel van een lening – beïnvloeden de te behalen winst.

advertentie
advertentie