Afbeelding
Reizen

7 inspirerende reisboeken voor thuisblijvers

19 juni 2020 om 08:41 Partnercontent

Niet naar het buitenland op vakantie dit jaar? Laat je dan inspireren door prachtige reisboeken die je doen wegdromen naar verre oorden. Ontspan en geniet van de rust. 

Waarschijnlijk zit een vakantie naar het buitenland er deze zomer niet in. Dat valt voor veel mensen vies tegen, maar het kan je ook veel inpakstress, fileleed en vakantieperikelen schelen. Geen gedoe met travelbags die net niet in de auto passen en misschien wel geld over!

Blijven treuren om een buitenland trip die niet door kan gaan, helpt je in ieder geval niet verder. Bekijk het eens van een andere kant en wees creatief in het organiseren van ontspannen activiteiten die jouw zomer tot een topzomer maken. Lezen is een van die ontspannen bezigheden, en laten we dan meteen twee vliegen in één klap slaan door je te inspireren met een aantal reisboeken die je lekker doen wegdromen.

Floortje Dessing – 365 dagen onderweg

Ze inspireert ons keer op keer met haar geweldige reisverhalen en avonturen. Wie Floortje naar het einde van de Wereld kijkt, wil z’n reistas al pakken. Dit keer schreef rasreiziger en presentatrice Floortje Dessing een boek. Een boek vol met reisverhalen die persoonlijker zijn dan de verhalen die ze voor haar televisieprogramma’s maakt. Daarnaast geeft ze reistips voor plekken die je ooit in je leven zou moeten zien.

Lonely Planet – Beautiful world

Lonely Planet biedt altijd een reeks van prachtige boeken over reizen. Het boek Beautiful world laat je maar liefst driehonderd plekken op aarde zien die je de adem ontnemen, gerangschikt naar thema. Een en al inspiratie.

Lonely Planet – Ultieme Bestemmingen

Wie de meest bijzondere plekken op aarde wel denkt te kennen, zal toch verrast worden met dit boek. Je treft in dit boek een aantal diep verborgen pareltjes aan. Maar liefst vijfhonderd bestemmingen worden er genoemd, de meeste voorzien van een prachtige foto. Echt een boek waar je in blijft kijken. Daar kun je de hele zomer mee toe.

Lonely Planet – 50 Beaches to blow your mind

Lonely Planet pakt ook lekker uit als het wereldwijd om stranden gaat. Beauties van stranden op de meest ruige, bijzondere, afgelegen en tropische ‘bounty’ plekken zijn in dit boek verzameld. Denk: palmbomen, surfplanken, harde wind, ruige kusten en het geluid van rollende golven. Een paar voorbeelden: Malibu Beach, India Diani Beach, Dorset in het Verenigd Koninkrijk, Bahamas Crane Beach. En nog veel, heel veel meer zandstranden.  

Ap Dijksterhuis – Wie (niet) reist is gek

Als psycholoog én fervent reiziger weet Ap Dijksterhuis wat reizen met je doet. Dat blijft niet bij ‘reislust stillen’ alleen. Naast deze psychologische uiteenzetting, lees je ook zijn eigen reisverhalen met de meest bijzondere anekdotes.

Jeroen Swolfs – Streets of the World

Ben je niet zo’n lezer, maar wel een liefhebber van reizen ga dan voor dit boek van fotograaf Swolfs. Een inspirerend boek met foto’s van over de hele wereld. Van elk land in de wereld tref je in dit dikke exemplaar een foto aan. Er staat bij iedere foto wel een tekst, maar die is kort en bondig. Het gaat vooral om het beeld dat Jeroen Swolfs ons wil laten zien. Heel bijzonder.

Katja Schuurman – Katja was hier

Katja Schuurman blijkt enorm van reizen te houden en heeft een groot deel van de wereld al gezien. Zij zorgt er met haar leuke reisverhalen voor dat je zin krijgt in het pakken van je weekendtas. Ze weet heel inspirerend te vertellen en geeft er ook reistips en mooie interessante routes bij. Reizen in je eentje stipt ze ook aan.

Nwyrk – Hallo! New York

Ben je een echte New York fan, dan is het boek Hallo! New York een aanrader. Ben je in gedachten toch even in deze enorme metropool. Het boek is samengesteld door echte New York fans en verhaalt over de leukste plekken en hotspots. Super inspirerend.

advertentie
advertentie