Gideon Tazelaar.
Gideon Tazelaar. Miriam Guttmann

Er zit weer muziek in Jazzpodium Artishock

17 juni 2020 om 19:30 Podiumkunsten

SOEST Gideon Tazelaar heeft de eer om het eerst 'post-pandemische' concert in Artishock te mogen geven. De saxofinst speelt zaterdag 20 juni in het St. Joseph-gebouw aan de Steenhoffstraat.

Niet meer dan dertig liefhebbers kunnen er getuige van zijn, want het virus is nog niet uitgeroeid en dus gelden er beperkende maatregelen. Wie er bij wil zijn, moet op tijd reserveren (www.artishock-soest.nl) en zaterdag aan de kassa met pin betalen.

Na drie maanden wordt de doodse stilte bij jazzpodium Artishock doorbroken door het Gideon Tazelaar Trio. Aan hem en zijn trawanten de taak om het publiek in vervoering te brengen.

Tenorsaxofonist Tazelaar (1997) was er vroeg bij. Op zijn elfde maakte hij al zijn opwachting op North Sea Jazz en op zijn veertiende werd hij toegelaten tot de bacheloropleiding van het Amsterdams Conservatorium. De jonge saxofonist had invalbeurten bij het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en bij het New Cool Collective. In 2018 is hij cum laude afgestudeerd aan het conservatorium. Zijn horizon verbreden en zijn blik verruimen deed hij bij het Juilliard in New York waar grootheden als Miles Davis en Astor Piazzolla onderricht kregen. Ook Yo-Yo Ma en Thelonious Monk werden daar geschoold. De saxofonist George Coleman en trompettist Wynton Marsalis waren daar zijn muzikale mentors.

In Nederland deelde hij het podium met onder anderen Benjamin Herman en Peter Beets. Het lijkt allemaal niet op te kunnen voor Gideon Tazelaar. Ook speelde hij samen met zangeres Anna Serierse die haar wortels in Soest heeft liggen. Wie naar Tazelaar luistert hoort souplesse en een stevige toon die aan Sonny Rollins doet denken. De begeleiders van Tazelaar zijn ook al geen onbekenden. Bassist Clemens van der Feen is bekend van de Chambertones met gitarist Jesse van Ruller en klarinettist Joris Roelofs. Drummer Joost Patocka werkte onder anderen samen met Piet Noordijk, pianist Ruben Hein en bassist Ernst Glerum.

Zaterdag 20 juni, 21.00 uur, jazzconcert Gideon Tazelaar Trio, Artishock, Steenhoffstraat 46a, 15,00 euro (leden 10,00 euro). Reserveren verplicht.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie