Afbeelding
Geld lenen

Geld lenen in Utrecht

19 juni 2020 om 08:36 Partnercontent

Woon je in Utrecht en wil je geld lenen, dan zijn er een aantal zaken waar je even goed naar moet kijken. Het is in ieder geval belangrijk dat je kiest voor een passende leenvorm, een zo laag mogelijke rente én een looptijd met betaalbare maandlasten. Eerst je lening vergelijken zorgt ervoor dat je op al deze punten kunt filteren en je makkelijk de best passende lening vindt, zonder onnodig veel te betalen.

Feiten over geld lenen in Utrecht
Uit een onderzoek van Geld.nl blijkt dat Utrechters gemiddeld het meeste lenen van alle Nederlanders. Namelijk bijna 20.000 euro:

Utrecht                        
Flevoland
Noord-Brabant
Zuid-Holland
Gelderland
Zeeland
Noord-Holland
Friesland
Overijssel
Groningen
Limburg
Drenthe
€ 19.843
€ 18.565
€ 18.441
€ 17.919
€ 17.649
€ 17.418
€ 17.285
€ 17.224
€ 17.116
€ 16.684
€ 16.448
€ 15.471

Tip! Omdat mensen in Utrecht gemiddeld het meeste geld lenen, is goed vergelijken extra belangrijk. Het renteverschil tussen de goedkoopste en duurste lening is namelijk 5 procent! Je lening vergelijken op laagste rente bespaart je dan ook al snel honderden euro’s per jaar!

Lenen Utrecht, kies de juiste leenvorm
Zoals eerder vermeld zijn er naast de leenrente nóg een paar zaken waar je even goed op moet letten. Als eerste is het belangrijk dat je kiest voor een lening die past bij je leendoel. De meest gekozen leenvormen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet:

Een persoonlijke lening geeft zekerheid. Je leent een vast bedrag tegen een vaste rente en looptijd. Hierdoor weet je vooraf precies hoeveel de lening kost en wanneer deze is afbetaalt. Een persoonlijke lening is met de historisch lage rente van nu meestal de beste optie. Vooral als je weet hoeveel geld je nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een auto of nieuwe keuken.Een doorlopend krediet is vooral flexibel. Je mag namelijk onbeperkt opnemen en aflossen tot een afgesproken bedrag. De rente is variabel en betaal je alléén over het opgenomen deel. Een doorlopend krediet is vooral erg handig als je nog niet weet hoeveel geld je exact nodig hebt.

Let op! De kans dat je onnodig extra geld leent is bij een doorlopend krediet is erg groot. Je hebt dus écht zelfbeheersing nodig om een doorlopend krediet direct af te lossen.

Geld lenen in Utrecht, korte looptijd met draagbare maandlasten
Heb je gekozen voor een persoonlijke lening? Dan moet je nog een looptijd bepalen. De looptijd is de periode (het aantal maanden) waarin je de lening terugbetaalt. Hoe langer de looptijd, hoe lager het bedrag dat je elke maand terugbetaalt. Dit lijkt interessant, maar het betekent ook dat je langer rente betaalt. Hierdoor is een lange looptijd alsnog duurder. Kies daarom altijd een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Tip! Geld lenen in Utrecht om je huis energiezuinig te maken? Met de duurzaamheidslening kun je in Utrecht onder gunstige voorwaarden geld lenen. Maar let op! Er is maar een beperkt aantal leningen in Utrecht beschikbaar.

advertentie
advertentie