Afbeelding
BDU Media
Advertorial

Tandprothetische Praktijk Kunstgebit Soest zorgt voor passende oplossing

18 juni 2020 om 20:25 Zakelijk

SOEST In de praktijk van Kunstgebit Soest aan de Burg. Grothestraat 11-a legt technicus Carolin de laatste hand aan een kunstgebit. Met een frase zorgt zij voor een letterlijk passende oplossing voor een patiënt met kauwproblemen. Eigenaar Jeffrey Schweers overlegt met een andere patiënt die een gedeeltelijke gebitsprothese nodig heeft. Maatwerk is de dagelijkse gang van zaken in het jonge bedrijf.

Soester Jeffrey Schweers is sinds 1 januari 2018 met de tandprothetische praktijk Kunstgebit in Soest actief. In de praktijk worden kunstgebitten aangemeten en vervaardigd. Het is mogelijk om bij Kunstgebit Soest zonder verwijzing van een tandarts een afspraak te maken wanneer bijvoorbeeld een nieuw kunstgebit nodig is of als het kunstgebit gerepareerd moet worden. Naast zijn praktijk werkt Jeffrey voor geriatrische verpleeghuizen.

TANDPROTHETICUS Jeffrey Schweers: ,,In 2005 ben ik bij een tandtechnisch laboratorium begonnen met het maken van gebitsprothesen. Het laboratorium was gevestigd in een mondzorgcentrum met tandartsen, mondhygiënisten en implantologie. Hierdoor werd ik nauw betrokken bij de patiëntenbehandeling en werd ik ingezet om gebitsprothesen bij de patiënten aan te meten.”

WETTELIJKE STATUS De Soester volgde hierna succesvol de opleiding tot tandprotheticus. Hij deed de vierjarige opleiding tandtechniek, vervolgens de specialisatie voor volledige gebitsprothesen en daarna bij de Hogeschool Utrecht de vierjarige opleiding tot tandprotheticus. Hiermee werd hij specialist in het aanmeten en vervaardigen van een uitneembare gebitsprothese. Daarvoor is de tandprotheticus niet alleen technisch, maar ook klinisch opgeleid. Jeffrey: ,,Het beroep ‘tandprotheticus’ is beschermd en heeft een wettelijke status. Ik mag in mijn praktijk, zonder verwijsbrief van een tandarts, zelfstandig kunstgebitten aanmeten en vervaardigen. Bij ons kan men terecht voor het aanmeten en vervaardigen van volledige gebitsprothesen, gedeeltelijke prothesen, klikprothesen op implantaten, reparaties, noodprothesen en gedeeltelijke frameprothesen”

ZELFSTANDIG Maar kan een tandarts dan niet zelf een kunstgebit maken? ,,Misschien in de praktijk wel”, vertelt Jeffrey. ,,Maar het verschil tussen een tandarts en een tandprotheticus is dat de tandarts de gebitsprothese alleen aanmeet en dan de prothese laat vervaardigen op een tandtechnisch laboratorium. De meeste tandartsen hebben een volle praktijk en voor hen ontbreekt de tijd en de ervaring om zelfstandig een prothese te maken. De tandprotheticus werkt geheel zelfstandig aan een gebitsprothese en maakt deze zelf. Wij werken volgens de gehanteerde richtlijnen, zijn ISO-gecertificeerd en erkend gediplomeerd. Mijn vaardigheden en kwalificaties zijn vastgelegd in het Kwaliteitsregister Tandprothetici. Minimaal een keer in de vijf jaar moet ik een minimaal aantal punten halen om aan mijn status te voldoen. Ik ben lid van Organisatie van Nederlandse Tandprothetici en een van de driehonderd praktiserende tandprothetici in Nederland.. Daarnaast hebben wij een contract met alle zorgverzekeraars.”

NOODZAKELIJK Het repareren of vervangen van een gebitsprothese is noodzakelijk wanneer er problemen zijn tijdens kauwen of wanneer de kauwfunctie verminderd is. Ook bij kantelen of plakken van de prothese en bij pijnklachten is het een goed idee om een bezoek te brengen bij Kunstgebit Soest. ,,Ook mensen die gewoon hun prothese willen laten controleren zijn welkom voor een vrijblijvende controle. Wij kunnen na controle verschillende behandelmogelijkheden aanbieden om problemen op te lossen. Ons advies is om prothese, mond en slijmvliezen eens per jaar te controleren.”

Tandprothetische Praktijk Kunstgebit Soest
Burg. Grothestraat 11-a
Tel. 035-8884202
www.kunstgebitsoest.nl 

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie