Afbeelding
Horeca

Horeca binnenkort weer gedeeltelijk open: wees goed voorbereid

19 juni 2020 om 08:42 Partnercontent

Na een maand of twee van beperkte activiteiten, starten veel sectoren binnenkort weer op. Vooral de horeca sector wacht met smart op de heropening, zeker nu de zomer in aantocht is. Ben je horecaondernemer in Soest? Zorg dan dat je goed voorbereid van start gaat! 

Creëer afstand

De voornaamste boodschap om veilig mensen te ontvangen is het houden van afstand. Als ondernemer wil je liever geen politieagent spelen, daarom is het slim om zelf vast een situatie te scheppen waar klanten verder van elkaar af zitten. Zo kan je barrières creëren om tafels voldoende gescheiden te houden, bijvoorbeeld door bloempotten. Ook aan tafel moet er afstand gecreëerd worden om de 1,5 meter eis te kunnen waarborgen. Vooral looproutes zijn van belang om te voorkomen dat mensen onvoldoende afstand kunnen houden.

Multichannel

Sommige horecagelegenheden zijn de afgelopen tijd al actief geweest met bezorging. Ook als terrassen en restaurants weer open mogen, is het bezorgen van maaltijden een goede extra inkomstenbron aangezien er minder klanten tegelijk ontvangen kunnen worden. Zorg er vast voor dat je zaken als menukaarten voor afhaalgasten en papieren tasjes in huis hebt. Het is ook handig als je organisatie ingespeeld is op het ontvangen van telefonische of online orders. Dit zorgt voor een lagere drempel en voorkomt drukte bij de afhaalbalie die ten koste kan gaan van de gasten die binnen kom eten.

Promoties

In de afgelopen periode zijn er veel mensen in inkomen op achteruit gegaan of voorzien moeilijkere tijden. Om jouw omzet te stimuleren, helpt het om mensen aan te trekken met aanbiedingen als gratis bezorging of korting als mensen zelf een maaltijd af komen halen. Social media is een uitstekend kanaal om je aanbiedingen bekend te maken en om te communiceren dat je weer open bent. Veel mensen wachten met smart op een hapje of drankje buiten de deur!

Hygiëne

Behalve een nieuwe infrastructuur met meer afstand, is ook de higiëne een belangrijk vereiste voor een veilig bezoek en het voorkomen van besmettingen. Zorg dat alle ruimten en zaken die veel aangeraakt worden vaak gereinigd worden. Uiteraard het sanitait en deurknoppen, maar ook borden, bestek en glazen verdienen extra aandacht. En vergeet niet dat tafels en stoelen ook regelmatig van handen wisselen. Al met al een behoorlijke uitdaging om plakken waar bezoekers komen telkens te desinfecteren en daarom is het wijs nu vast schema´s op te stellen en te zorgen voor genoeg voorraad aan schoonmaakmiddelen. Denk ook aan mogelijkheden als wegwerp placemats en laat bijvoorbeeld papieren placemats bedrukken . Verder zijn natuurlijk desinfecterende handgel, zeep en mondkapjes voor het eigen personeel essentieel.

Kassa

Ook de betaling is een punt van aandacht. Probeer zoveel mogelijk om contant geld te voorkomen en stimuleer contactloos betalen. Waar nodig kan er een scherm geplaatst worden tussen medewerker en bezoeker. Voor afhaal of bezorgbestellingen is het handig om klanten vooraf online te laten betalen.

Als horecaondernemer moet je met veel zaken rekening houden als voorbereiding op de heropening. Meer informatie een veel gestelde vragen over de gedeeltelijke opening van de horeca vind je op de branche verening van Horeca Nederland. Gelukkig zullen veel gasten zelf ook voorzichtig zijn en kan je erop rekenen dat mensen graag weer verwend worden buiten de deur!

advertentie
advertentie