Afbeelding
Schade verleden

Schade verleden auto checken? Ondernemer uit Soest helpt!

19 juni 2020 om 08:38 Partnercontent

Bij de aanschaf van een tweedehandsauto is het fijn om te zeker te weten dat de auto geen schadehistorie heeft. Autoverleden.nl is een innitatief van Ben Veenman, inwoner van de gemeente Soest. Voor Veenman voelt het als zijn roeping om mensen te behoeden van een miskoop. Via zijn website kun je vooraf controleren, middels een welbekende ‘kentekencheck’ of jouw auto of de auto die je op het oog hebt in het verleden schade heeft gehad. Benieuwd? Doe de schadecheck en ontvang je via de website een duidelijk rapport over het schadeverleden van een auto.

Over autoverleden.nl
Autoverleden.nl is in 2007 ontstaan vanuit Veenman’s verbazing over de hoeveelheid malafide autohandelaren actief in Nederland. Inmiddels heeft de website haar 13 jarig bestaan gevierd. Maar de jaren hebben deze ondernemer niet gemakzuchtig gemaakt. De gedachten waarmee het allemaal begon is nogsteeds de grootste drijfveer van deze ondernemer. Opgeven doet hij niet, doorbouwen en data blijven verzamelen om consumenten te ondersteunen bij het vinden van een goede auto. Dat is waar Autoverleden.nl voor staat!

Veenman is tevreden, via zijn website weten tienduizenden mensen per jaar zich te behoeden voor een miskoop. Dat is nodig ook, want de gevolgen van een auto met verborgen schadehistorie zijn niet te overzien.

Hoe werkt de check?
Je hebt het op TV en radio misschien wel horen langskomen. De ‘kenteken check’ voor het natrekken van voertuiggegevens. De website van Veenman werkt precies zo, sterker nog; dit is wellicht de oudste en meest gebruikte website van Nederland! Autoverleden.nl biedt de mogelijkheid voor de consument doormiddel van het kenteken in te voeren, een uitgebreid rapport in te zien over het schade verleden van de betreffende auto. Het rapport toont aan of de auto in het verleden schade heeft gehad, de mate van de schade en wat deze schade is geweest. Door een schaderapport op te vragen via de website van Soester Veenman voorkom je dat een miskoopt doet.

Autoschades in Nederland
Het aantal autoschades in Nederland is meer dan 1 miljoen per jaar. Gemiddeld komt dit neer dat een bestuurder eens in de 5 jaar een schade aan zijn of haar auto heeft. Veel van deze schades zijn kleine gevalletjes aan de voor of achterkant. De rechterkant van de auto heeft vaak de meeste schade, dit komt omdat deze kant van de auto verder verwijderd zit van de bestuurder. Een inschattingsfoutje wordt hier snel gemaakt. Bij het inparkeren wordt de meeste schade gereden.

Krasschades zijn over het algemeen de kleinste schades. Een kras kan op een vrij eenvoudige en voordelige manier worden verwijderd. Blikschades zijn de schades die het meeste voorkomen. Blikschade is soms wat lastiger te vervangen. De reden hiervan is dat de onderdelen in de juiste kleur moeten worden gespoten.

Schade verleden van een auto opvragen belangrijk!
Het rapport van autoverleden.nl geeft aan of de auto in het verleden schade heeft gehad, de ernst van deze schade en op welke plek deze schade zich bevond. Met deze informatie voorkom je dat je een miskoop doet of toon je aan dat je bent opgelicht.

Waarom schadehistorie checken?
De aanschaf van een auto is een dure en belangrijke aankoop. Verkopers zullen geen dingen in de advertentie melden die jou van kunnen beinvloeden of juist op een verkeerd spoor zetten. Helaas is nog niet elke verkoper oprecht en eerlijk. Autoverleden.nl raadt daarom aan om bij een occasion altijd een schaderapport op te vragen. Deze check kun je online doen en geeft je inzage over het verleden van de auto. Zo voorkom je dat je een slechte auto koopt.

Wat kost een schadecheck?
De schadecheck zelf kost 9,90 euro per opvraging. Wil je meer weten? Dan kan dat ook, voor bijvoorbeeld 2,90 extra kun je ook de tellerstand opvragen/controleren. Wil je écht alles weten over het verleden? Dan kun je het beste het volledige rapport opvragen voor 19,95 euro. Veenman realiseert zich dat dit voor veel mensen een behoorlijk bedrag is. Zeker als je niet zeker weet wat je ervoor terug krijgt. Daarom garandeert hij dat als je niet tevreden bent, je altijd je geld terugkrijgt. Want 100 procent tevredenheid, dat is wat telt.

Welke informatie krijg je te zien in het schaderapport?
In het schaderapport is het volgende te zien:

Schadeverleden:

De datum wanneer de schade is vastgesteld

Waar de schade zich bevindt

De kosten van de schade

Ga je voor de uitgebreide check? Dan krijg je onderstaande dingen ook te zien.

Kilometerstand check:

De kilometerstand

Invloed op de waarde van het voertuig

Onderhoudsbeurt

Vorige eigenaren:

Hoeveel eigenaren de auto heeft gehad

Vanaf tot

Waarde:

Advies aankoopprijs

Dagwaarde

Adviesverkoopprijs

Inruilwaarde

Handelswaarde

Daarnaast bevinden zich in het rapport een aankoopadvies, een onderhandeling positie, de onderhoudshistorie en de bekende gebreken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie