Een van de (Soester) groepen die vorig jaar meedeed.
Een van de (Soester) groepen die vorig jaar meedeed. Jaap van den Broek

Inschrijving Soester Wandelweekend open

24 januari 2023 om 09:00 Maatschappelijk

SOEST De inschrijving voor de vijfde editie van het Soester Wandelweekend, op zaterdag 19 en zondag 20 augustus, is geopend. Routes van 6, 10, 20 en 30 km laten bijzondere plekken van Soest en Baarn zien

Nieuw is een 6 km Family Walk, een rolstoel- en kinderwagenvriendelijke route voor de hele familie. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan het Soester Wandelweekend. Sportorganisatie Le Champion organiseert het wandelevenement in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn. Er staan naar verwachting 4.000 wandelaars aan de start.

DUINENDAG De Baarnse Paleisdag staat zaterdag 19 augustus op het programma. Deze dag brengt wandelaars door het Baarnse Bos, langs Paleis Soestdijk en door het historische centrum van Baarn. De dag erna leidt de route tijdens de Soester Duinendag over de bloeiende paarse heide, de zandvlaktes en over Park Vliegbasis Soesterberg. De start en finish zijn beide dagen op het gildeterrein aan de Ferdinand Huycklaan.

GOEDE DOEL De Levensclub, opgericht door Wout Middelman, is dit jaar het goede doel. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige donatie doen aan deze stichting. Elk jaar krijgen 120.000 mensen de boodschap dat ze medisch zijn uitbehandeld, een enorme klap. De Levensclub biedt een platform met persoonlijke verhalen van lotgenoten en hun naasten. ,,Met elk verhaal sta je minder alleen, en met elk verhaal laat je iets waardevols na.”

INSCHRIJVEN Inschrijven kan inmiddels. Belangstellenden kunnen dat doen via www.soesterwandelweekend.nl. De inschrijving is geopend tot en met maandag 7 augustus.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie