De route op zondag 21 augustus loopt ook over de Vliegbasis in Soesterberg.
De route op zondag 21 augustus loopt ook over de Vliegbasis in Soesterberg. Wandelweekend

4e Soester wandelweekend met routes door Soest en Baarn

3 augustus 2022 om 13:43 Overig

SOEST De inschrijving van de 4e editie van het Soester Wandelweekend sluit maandag 8 augustus. Het wandelweekend dat op zaterdag 20 en zondag 21 augustus plaatsvindt, laat wandelaars genieten van de prachtige omgeving van Soest en Baarn. Het vormt tevens de aftrap van de Soester Gildefeesten.

De eerste bloeiende paarse heidevelden zijn al gespot, een trekpleister voor veel deelnemers. Wandelaars kunnen kiezen voor een route van 10, 20 of 30 kilometer per dag. Op zondag wordt er ook een rolstoelvriendelijke route van 3,5 kilometer aangeboden. Stichting Sportevenementen Le Champion organiseert het Soester Wandelweekend in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn. 


SOESTER DUINENDAG Op zaterdag genieten de wandelaars van de Baarnse Bossendag en op zondag staat de Soester Duinendag op de agenda. Op beide dagen ontdekken de wandelaars afwisselende natuurgebieden en historische bezienswaardigheden.

De routes brengen de deelnemers onder meer door het bos, over de bloeiende paarse heide, langs Paleis Soestdijk en Villa de Paltz en over de indrukwekkende Vliegbasis Soesterberg.

VERNIEUWDE ROUTES De routes van de 20 en 30 kilometer op zaterdag zijn vernieuwd. Zo wordt er gewandeld door het historische centrum van Baarn. De route loopt door de gezellige straatjes van Vorstelijk Baarn richting rivier de Eem met vergezichten over het water en het mooie poldergebied. Onderweg komen de wandelaars langs het Cantonspark en de Pekingtuin. Beide parken zijn aangelegd in opdracht van een Nederlandse zakenman die handelde in Azië, wat is terug te zien in de vorm van aanleg en de exotische boomsoorten.


GOED DOEL Het goede doel van het Soester Wandelweekend is voor het tweede jaar op rij Teamuitbehandeld.nl, dat via een platform hulp biedt aan uitbehandelde patiënten en hun familieleden. Deelnemers aan het Soester Wandelweekend maken dankzij hun vrijwillige donaties aan Teamuitbehandeld.nl de wandelbeleving nog specialer.


Inschrijven voor het Soester Wandelweekend kan nog maar enkele dagen, via: www.soesterwandelweekend.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie