Afbeelding
SJOERD TULLENAAR

Vernieuwingen bij Soester Wandelweekend

31 januari 2020 om 06:49 Evenementen

SOEST De inschrijving van de derde editie van het Soester Wandelweekend op zaterdag 22 en zondag 23 augustus is geopend. Het evenement is aardig vernieuwd, zo zijn de routedagen omgedraaid, is er voor het eerst groepsinschrijving mogelijk en ook is er een vernieuwde rolstoelvriendelijke route.

Routes van 10, 20 en 30 km laten alle bijzondere plekken van Baarn en Soest zien tijdens de Baarnse Bossendag op zaterdag en de Soester Duinendag op zondag. Tijdens de Soester Duinendag is er een vernieuwde rolstoelvriendelijke route van 3,5 km. De verwachting is dat er deze editie per dag 3.000 wandelaars aan de start staan. Sportorganisatie Le Champion organiseert het wandelevenement in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn. Kijk voor meer informatie op www.soesterwandelweekend.nl.

OMGEDRAAID Dit jaar zijn de routedagen van het Soester Wandelweekend omgewisseld. Op zaterdag staat nu de Baarnse Bossendag op de het programma. Deze dag brengt wandelaars door het Baarnse Bos, langs Paleis Soestdijk en door de gebieden de Hooge en Lage Vuursche. Op zondag gaan wandelaars tijdens de Soester Duinendag over heide, zandvlaktes en Vliegbasis Soesterberg. Le Champion heeft ervoor gekozen om de dagen om te wisselen zodat wandelaars die structureel alleen op zaterdag of zondag kunnen deelnemen, nu ook van de andere route kunnen genieten. De start en finish is beide dagen op het Gildeterrein in Soest. Het Soester Wandelweekend is namelijk het openingsweekend van de jaarlijkse Gildefeesten.

ROLSTOELVRIENDELIJK Op zondag is er een wandelroute van 3,5 km speciaal voor rolstoelgebruikers, senioren en gezinnen met jonge kinderen. Deelnemers kunnen genieten van een mooie wandelroute met een eigen stempelpost. Rolstoelgebruikers kunnen gratis een begeleider meenemen.

GOEDE DOEL Stichting Semmy is voor het derde jaar op rij het goede doel van het Soester Wandelweekend. Stichting Semmy financiert het onderzoek naar hersenstamkanker (ponsglioom) bij kinderen. Dit onderzoek richt zich op het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het creëren van de overlevingskans van deze kinderen. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige bijdrage doen. Tijdens de vorige editie werd 8000 euro opgehaald voor Stichting Semmy.

INSCHRIJVEN De inschrijving voor de derde editie van het Soester Wandelweekend is geopend. Wandelaars kunnen zich inschrijven via www.soesterwandelweekend.nl. Dit jaar is er voor het eerst een groepsinschrijving mogelijk. Wandelaars kunnen zich vanaf 5 personen als groep inschrijven. De inschrijving is geopend t/m maandag 10 augustus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie