,,De technicus van Within Temptation weigerde de volumeknop terug te draaien.
,,De technicus van Within Temptation weigerde de volumeknop terug te draaien." Bart Heemskerk

'Alleen Within Temptation te luid'

16 september 2019 om 10:12 Podiumkunsten

BAARN Van de acht Royal Park concerten bij Paleis Soestdijk werd slechts bij één optreden de voorgeschreven geluidsnorm herhaaldelijk overschreden. Het betrof het optreden van Within Temptation op 11 juli. Ondanks aandringen van het bevoegd gezag - degene die de metingen verrichtte - weigerde de geluidstechnicus van de band de volumeknop terug te draaien.

Martin Hoogendoorn

De reden dat geen proces-verbaal werd opgemaakt, lag aan het feit dat ook rustiger nummers werden gespeeld, waarbij de geluidnorm niet werd overschreden. Omdat vorig jaar aanwonenden geluidshinder ondervonden, werd nu een geluidmetingsrapportage ogesteld. Er komen nog rapportages van de Royal Park organisatie en Paleis Soestdijk. De resultaten worden vergeleken tijdens de volgende bijeenkomst met onder anderen omwonenden.

Maximaal twaalf incidentele festiviteiten per jaar mogen in de paleistuin plaatsvinden. De geluidnorm is 70 decibel, en 83 decibel tegen de gevel van nabijgelegen woningen. In opdracht van Baarn zijn de metingen tijdens de jongste concertreeks verricht. Alleen bij het concert van Yann Viersen werd aan de geluidsnormen voldaan. Bij andere optredens was de muziek te hard, maar werd het volume teruggedraaid.

VIOLUME Niet bij Within Temptation. De opstellers van de rapportage kunnen er met hun pet niet bij dat de geluidstechnicus van de band weigerde het volume te verminderen. De vergunninghouder Paleis Soestdijk en de organisatie hadden hun verantwoordelijkheid moeten nemen, de technicus moeten overrulen, oordeelden de opstellers van de rapportage. De volgende keer zij bij overtredingen wel een proces-verbaal opstellen.

advertentie
advertentie