Afbeelding
Soester Wandelweekend

Aangepast Soester Wandelweekend verwelkomde 2700 wandelaars

23 augustus 2021 om 07:11 Recreatie

SOEST/BAARN De afwisselende omgeving van Soest en Baarn vormde afgelopen weekend het decor van de derde editie van het Soester Wandelweekend. Ruim 2.700 wandelaars genoten van glooiende duinen, bloeiende heide en prachtige bossen. Sportorganisatie Le Champion organiseerde dit zomerse wandelweekend dit jaar wederom in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn.

Het Soester Wandelweekend vond dit jaar plaats in een aangepaste vorm door de nog geldende coronamaatregelen. De rolstolvriendelijke 3,5 kilometer en de 30 kilometer kwamen daardoor eenmalig te vervallen. De wandelschoenen konden wel worden aangetrokken voor de 10 of 20 kilometer. Op zaterdag nam de Baarnse Bossendag de deelnemers vanuit historisch Soest mee door het Baarnse Bos. De wandelaars genoten zichtbaar van de gezelligheid bij stempelpost de Kleine Kom, de koninklijke stallen van Paleis Soestdijk, de brede beukenlanen en vooral het heerlijke zonnetje. De 20 kilometerroute ging verder door de bossen en Lage Vuursche, waarna de wandelaars zich konden verwonderen over de prachtige paars bloeiende heide.

Op zondag werden de deelnemers tijdens de Soester Duinendag verrast door overweldigende zandvlaktes. Waar de 10 kilokmeter door de Korte Duinen ging, combineerde de 20 kilometerroute de Korte Duinen met de Lange Duinen. De deelnemers waagden zich aan de beklimming van het Soester Hoogt, dat 51 meter boven NAP ligt. Daarna werd er verder gewandeld langs het militair museum om uit te komen bij Villa De Paltz, dat deze editie op het herinneringsspeldje prijkt. Op zaterdag genoten tweeduizend wandelaars van de Baarnse Bossendag en op zondag namen 1.700 wandelaars deel aan de Soester Duinendag. Ruim duizend wandelaars hebben beide dagen genoten van de unieke omgeving van Soest en Baarn.

TEAM UITBEHANDELD Wandelaars konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen voor Teamuitbehandeld.nl, het nieuwe goede doel van het Soester Wandelweekend. Teamuitbehandeld.nl wil een overzichtelijk platform zijn waarop patiënten, partners, ouders en gezinsleden, die behoefte hebben aan hulp, terecht kunnen. Op zondag werd de cheque met het bedrag van 3.500 euro uitgereikt aan Teamuitbehandeld.nl.

De vierde editie van het Soester Wandelweekend vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 augustus. Inschrijven is mogelijk vanaf medio maart.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie