Angel D
Angel D Riëndy Holder

Talentvolle Soester Rapper Angel D tijdens eerste ShowKase in Lou-vre

9 januari 2023 om 09:36 Lokaal Deel je nieuws

Op 20 januari staat Angel D in het Lou-vre aan de Van Weedestraat 97 in Soest, tijdens de allereerste editie van ShowKase in Soest. ShowKase is een livemuziek platform voor opkomend talent uit Soest en omstreken opgezet door jongerencultuurcoach Riëndy Holder. Toegang is geheel gratis en de deuren openen om 19:30 uur. 

Angel D – Overkant

Angel D is een 18-jarige rapper uit Soest en zijn echte naam is Angel Nirk Geerlings. Hij is geboren in Colombia en begon op zijn zestiende met muziek schrijven bij de Balans Jongerenstudio in Soest. Angel D schrijft teksten over problemen en gebeurtenissen die hij en zijn leeftijdsgenoten meemaken. Zo wil hij de wereld laten zien wat er omgaat in jongeren in deze tijd. De track ‘Overkant’ is beschikbaar op alle muziekplatforms en telt inmiddels 130K streams op Spotify.

Dorpsjongens v/s City Boys

In het nummer ”Overkant” duikt de luisteraar in het perspectief van een jongen uit Soest met weinig geld die verliefd raakt op een meisje uit de club in Amsterdam. Het meisje komt ook uit Amsterdam en houdt van de meest dure merken. Helaas voor de jongen heeft het meisje geen interesse in hem, want ze valt op een jongen uit Rotterdam met dure schoenen en merkkleding.

Wat deze track bijzonder maakt is dat het een brug slaat tussen jongeren die komen uit een dorp en jongeren die komen uit de grote steden Amsterdam en Rotterdam. Wij krijgen te horen dat veel jongeren zich kunnen vinden in de ‘oneerlijke’ voorkeur die “city-boys” krijgen tegenover dorpsjongens.

De track is niet onopgemerkt gebleven bij muzieklabels en een paar dagen na de release mocht Angel D langskomen bij Walboomers Music voor een kennismakingsgesprek.

Meer ShowKases

Op 17 februari presenteert Lila Ijzendoorn zich in het Lou-vre en op 24 maart Don Peso.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie