Kinderen brengen hun creativiteit in de praktijk. Dat kan nu ook weer bij Kunstencentrum Idea.
Kinderen brengen hun creativiteit in de praktijk. Dat kan nu ook weer bij Kunstencentrum Idea. Hans Lebbe

Idea start weer met cursuslessen

3 juni 2020 om 19:30 Kunst

SOEST De lessen bij Kunstencentrum Idea en Volksuniversiteit Idea gaan weer van start! Kinderen kunnen dankzij de versoepelingen circuskunsten oefenen, dansen en schilderen. Ook volwassenen kunnen artistiek aan de slag met edelsmeden, fotografie en schilderen.

,,Veel lessen kunnen weer beginnen", zegt Simone Dirkse van Idea. ,,Zo kan iedereen nog weer even genieten van kunst maken. De tafels staan anderhalve meter uit elkaar en op de vloer staan veel markeertekens. Alle leerlingen hebben informatie ontvangen over de lessen die ingehaald worden. De Volksuniversiteit staat ook in de startblokken."

In Theater Idea gaan de leerlingen circus, dans en musical hun choreografieën, scènes en circuskunsten dit jaar presenteren in de vorm van een film. Ook komen in Theater Idea nog twee groepen 8 een presentatie geven. De leerlingen van de Buut hebben een film gemaakt die ouders komen bekijken en de leerlingen van de Waterinkschool laten hun eindmusical zien. In het theater is ook de anderhalve meter afstand tussen de gezinnen. Iedereen staat te popelen om weer aan de slag te gaan en de lessen in te halen. Vanaf 1 juli begin Idea ook met Kies je Kunst, het kunstproject voor de basisscholen.

advertentie
advertentie