Honeyland is een van de films waarmee Filmhuis Artishock vanaf volgende week weer gaat draaien.
Honeyland is een van de films waarmee Filmhuis Artishock vanaf volgende week weer gaat draaien. Contactfilm

Artishock: 'Concept Cultuurvisie 2021-2025 mist actualiteit'

27 mei 2020 om 19:30 Film

SOEST De Cultuurvisie van Soest bestrijkt de periode 2021-2025, maar is nu alweer toe aan actualisering. Dat is de stellige overtuiging van het bestuur van Artishock. Het baseert zich daarbij op ontwikkelingen die gaande zijn of in gang worden gezet.

Als voorbeelden noemt het Artishock de Gebiedsvisie Dalweg, waar (mogelijk) plaats wordt gereserveerd voor een nieuw Idea-theater en een plek wordt geboekt voor de bibliotheek. De culturele plannen voor op het landgoed van Paleis Soestdijk spelen zich weliswaar af op Baarns grondgebied, maar mogen volgens de kunstvereniging niet los worden gezien van het Soester culturele leven. En dan staan er ook nog veranderingen op stapel in de Wilhelminakerk en de achterliggende De Rank en de jeugdsociëteit.

Volgens het bestuur van Artishock zijn al die nieuwe ontwikkelingen nog niet verwerkt in de Cultuurvisie 2021-2025. Het is nog niet te laat, want die visie is nog in concept. ,,Op dit moment baseert de cultuurvisie van de gemeente zich op oude gegevens en mist ze veel van de nieuwe ontwikkelingen", aldus Artishock. ,,Naar onze mening kan de cultuur worden geholpen én kunnen miljoenen euro’s worden bespaard door de tijd te nemen deze nieuwe ontwikkelingen in de cultuurvisie wél mee te nemen en dit met het Soester culturele veld goed door te spreken." Het Artishockbestuur vraagt dan ook nadrukkelijk de gemeente om dat alsnog te doen.

Artishock zelf acht het ook nodig om de eigen positie in dit krachtenveld te bepalen en het bestuur heeft het nieuwe bestuurslid Gijs van der Scheer gevraagd om voor Artishock een lange termijnvisie te ontwikkelen, die te zijner tijd natuurlijk intern breed besproken zal worden.

OP GANG Langzaam maar zeker komen de activiteiten aan de Steenhoffstraat ook weer op gang. ,,In deze tijden van crisis, waarin alle cultuurtempels het zwaar hebben, is het prachtig om te zien dat diverse van onze werkgroepen (film, jazz, koor) alweer activiteiten hebben opgepakt met inachtneming van alle corona-richtlijnen. We proberen dan ook in de zomer met sommige activiteiten door te gaan. "

Vanaf 1 juni zal o.a. het Filmhuis weer gaan draaien. Daarvoor is een protocol opgesteld (zie voorpagina) volgens de richtlijnen van de overheid en de bioscoopbranche, waarbij de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop staat.

De heropening staat in het teken van 'De Beentjes van St. Hildegard'. Deze Nederlandstalige film begint maandag 1 juni om 11.00 uur met extra voorstellingen op zondag 7 juni (20.15 uur), zondag 14 juni (20.15 uur), woensdag 17 juni (20.15 uur) en zondag 28 juni (11.00 uur).

'Honeyland' is te zien op woensdag 3 juni (20.15 uur), zondag 14 juni (11.00 uur) en maandag 22 juni (20.15 uur).

Voor de coronacrisis vertoond en nu op herhaling: Marianne & Leonard: Words of Love. Liefhebbers kunnen reserveren voor maandag 1 juni (20.15 uur), woensdag 10 juni (20.15 uur) en zondag 21 juni (11.00 uur).

De entree bedraagt 8,00 euro (leden 6,00 euro).

advertentie
advertentie