Groepslessen volgen gaat niet, maar online gaan de cursussen van Idea gewoon door.
Groepslessen volgen gaat niet, maar online gaan de cursussen van Idea gewoon door. Mel Boas

Idea heeft volop activiteiten 'in huis'

3 april 2020 om 15:21 Podiumkunsten

SOEST Idea is voorlopig dicht door de maatregelen rond de Coronacrisis. Toch hebben theater, kunstencentrum en bibliotheek van alles 'in huis'. Er gebeurt van alles om de mensen op een andere manier kunst en cultuur te bieden.

Bibliotheekleden kunnen e-books en luisterboeken lenen. Wie naar ideacultuur.nl/onlinelenen gaat, kan zich inschrijven voor een e-book abonnement. Op ideacultuur.nl staan tips en adviezen om van lezen te genieten, mee te doen met een online leeskring en tips en tools voor mediaopvoeding en schrijfwedstrijden. Ook staan er op de website verschillende theatervoorstellingen. Via de website kunnen mensen ook een virtuele rondleiding in een museum volgen.

Bij de AH in Overhees zijn afgeschreven bibliotheekboeken te halen. Veel ouders gaan met de kinderen op zoek naar beren. Idea heeft een hele Berenpagina op de site staan, waar het verhaal 'We gaan op berenjacht' verteld wordt. Op ideacultuur.nl/berenjacht staat ook een wedstrijd waarmee kinderen dit boek kunnen winnen. Voor kinderen die Robokids missen staat een leuke ontwerpwedstrijd op de site.

ONLINE LES Veel lessen van het kunstencentrum gaan door, maar anders. Dans en musical leerlingen kunnen thuis online cursussen blijven volgen net als de volwassen cursisten keramiek en tekenen/schilderen. Kinderen van de Da Costa school (die aan een project van Idea zouden deelnemen) krijgen nu een bijzonder contactloos mail art project van de kunstuitleen. Met een Idea knutselpakket kunnen ze een mooie brief maken voor ouderen in Molenschot, Daelhoven en Batenburg. De inwoners van deze verzorgingshuizen krijgen nu helaas geen bezoek meer en vereenzamen snel. Zij worden opgevrolijkt door een mooie brief van een kind.

AFWACHTING Zo kan iedereen er met elkaar toch een mooie creatieve tijd van maken en ondertussen op de gezondheid letten. Allemaal in afwachting van het moment dat Idea weer open mag en de bezoekers weer boeken kunnen lezen, cursussen en activiteiten kunnen volgen en voorstellingen bezoeken.

Voor vragen en informatie: klantcontact, tel. 085 82 22 777 of mail naar klantcontact@ideacultuur.nl.

advertentie
advertentie